Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikát nem érdeklik a civilek: mindenre lõnek Moszulban

Bokor Gábor

2017.03.30. 20:28

A város lakói számoltak be arról, milyen is az, amikor az amerikai hadsereg próbálja meg kiûzni az Iszlám Államot.
MOSZUL, 20:28

A város lakói számoltak be arról, milyen is az, amikor az amerikai hadsereg próbálja meg kiűzni az Iszlám Államot.

A helyszíni beszámolók szerint az az amerikai hadsereg nem válogat Moszulban. Míg a szárazföldön az iraki hadsereg igyekszik kiűzni a terrorszervezetet iraki fellegvárából, addig az Egyesült Államok hadereje a levegőből igyekszik végezni a terroristákkal.

A helyi lakosok több bizonyítékot is átadtak az Amnesty Internationalnek, amelyek arról tanúskodnak, hogy mind az irakiak, mind az amerikaiak úgy bombázzák az épületeket az egykor kétmilliós városban, hogy ott civilek is lehetnek. A város egyes részeiben nincsen más, mint összedőlt lakóépület, iskola vagy kórház, a helyszíni beszámolók szerint az októberben indított offenzíva óta csak a pusztulás van Moszulban.

Az RT tudósítói szerint ötpercenként repülnek el a város felett vadászrepülők. Az iraki haderő helikopterei szerdán több irányból is támadást hajtottak végre ISIS-támaszpontok ellen, azonban számos civil halálos áldozata is volt az offenzívának, ugyanis a terroristák élő pajzsként használják a helyieket.

Az irakiak ahelyett, hogy úgynevezett humanitárius folyosókon kimenekítenék a civileket, mindenkit arra biztatnak, hogy maradjanak az otthonaikban, azonban többen a saját otthonukban haltak meg a rendszeres támadások során.

Több száz civil halt meg azokban a légicsapásokban, melyek lakóházakat értek"

– áll a jogvédő szervezet jelentésében.

Az egyik túlélő szerint aknatámadás érte az otthonát, ami után a szülei házához mentek fedezékbe, azonban azt egy rakéta találta el.

Ahova mentünk, bombáztak minket. Hallottam, ahogy a rakéta megsemmisíti az otthonom"

– mondta az egyik gyermekes anya.

Az Iszlám Állam rémuralmáról az egyik lakos, Abdilrazaq mesélt a portálnak, aki elmesélte, hogy szenvedtek az iszlamisták uralma alatt, mivel éhínség volt a városban, nem volt se víz, se  gáz. Egy másik nyilatkozó szerint életveszély kimenni az utcára, ugyanis a terrorállam mesterlövészekkel vadászik azokra, akik kimerészkednek.

Bár az Egyesült Államok szerint kétszáznál több civil nem halt meg Moszulban a légitámadások során, egyes számítások szerint ez a szám akár tízszer magasabb is lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére