Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai nagykövet: Soros György nem az átlagembert, hanem az elitet támogatja

888.hu

2018.06.07. 16:24

Richard Grenell, az USA nemrég kinevezett németországi nagykövete a hétvégén interjút adott a bevándorlásellenes Breitbart hírportálnak. A nagykövet az interjúban Soros Györgyrõl és a milliárdos által képviselt politikáról beszélt. Grenell szerint Soros az elitet támogatja, az átlagemberek, a munkások semmit sem nyernek a nyitott társadalom eszméjével.

Grenell interjúja egy szikla volt, amely magasról esett bele a német politika állóvizébe. A liberális eszmékhez szokott, szoktatott – az állítólag jobboldali, Merkel által vezetett CDU is ilyen – német politikusoknál kiverték a biztosítékot Grenell szavai. Az egy hónapja kinevezett nagykövet ugyanis azt találta mondani:

Meg akarom erősíteni a konzervatívokat Európában."

De ez csak a jéghegy csúcsa volt. Olyan felháborító mondatok is elhagyták a száját, hogy "a migráció rossz"; a migránsok családegyesítései (chain migration) "problémát jelentenek"; a migránsok integrációja "nem halad jól"; sőt, azt merészelte mondani, hogy "Sebastian Kurz egy rocksztár" – pedig ugye tudjuk, hogy a liberálisok szemében ő egy náci, a mérsékeltebbek szemében szalonnáci.

Az új patás ördög
 

A német balliberális oldal azonnal neki is esett az új nagykövetnek. Személyes kedvencünk, Martin Schulz kezdte a sivalkodást.

Grenell egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy diplomata, hanem sokkal inkább úgy, mint egy szélsőjobboldali hivatalnok a gyarmatokon"

– mondta, reagálva arra, hogy Grenell a konzervatív erők európai megerősítésén dolgozna.

Volt olyan baloldali politikus, aki azonnal a nagykövet kiutasítását szerette volna elérni. Grenellnek azonban nagyobb bűne is volt annál, mint hogy az európai konzervatívok támogatása mellett tett hitet, ugyanis kritizálni merészelte Soros Györgyöt.

A Breitbart annak kapcsán hozta szóba Sorost, hogy az alapítványa Budapestről Bécsbe költözik – a negyedik Orbán-kormány megalakulásával szinte egy időben.

Azt hiszem, hogy Soros politikája bukott politika. [Soros] nagyon elkötelezte magát az elit mellett, a csendes többség ellenében."

A nem a szokványos kérdés-felelet formában írt interjúban a Breitbart röviden bemutatja Soros tevékenységét is.

Adóelkerülés és tömeges bevándorlás
 

Mint ismert, az idős agitátor 18 milliárd dollárt pumpált bele nemrég a Nyílt Társadalom Alapítványokba (OSF). A gazdag politikai aktivistát előszeretettel nevezik filantrópnak, ám a gigantikus pénzösszeg alapítványba való befektetését ebben az esetben az adóelkerülés motiválta. Az összeg ugyanis azelőtt landolt az OSF számláján, hogy életbe lépett volna egy új adótörvény, amely a különböző adóparadicsomokban létrehozott befektetési alapok bevételeit sújtotta. Soros összesen 26 milliárd dolláros vagyona után egy egyszeri 39,6 százalékos adót kellett volna fizetnie és ehhez hozzájött volna még az állami és a helyi, városi illeték összege is. A vagyon nagy részét ezért alapítványába fektette, ugyanis így ebből az összegből már nem kellett adóznia az amerikai jogszabályok szerint. Egyébként számos befektetési mogul követte a példáját.

A Breitbart is leírja, hogy Soros György 2015 óta nyíltan támogatja a tömeges bevándorlást. Az agg agitátor elmondta:

A tervünk lényege, hogy a menekültek védelme a cél, és a határok akadályoznak minket"

– mondta Soros.

Szavait szembeállította Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavaival, aki viszont arról beszélt, hogy a migránsok invázióját az embercsempészek mellett a Soros által finanszírozott "civilek" is támogatják, akik számára a nemzetállamok legyőzendő akadályként jelennek meg. Soros leírta, hogy a célok és akadályok kérdését pont fordítva látja, mint a magyar miniszterelnök: "Orbán számára a nemzeti határok védelme az elérendő cél és ebben a migránsok akadályozzák" – írta, mintha ez valamiféle szégyenletes dolog lenne.

Soros számos civil szervezetet és kezdeményezést támogat alapítványain keresztül. Pénzt adományozott a Brexit-ellenes Best for Britain kezdeményezésnek, amely új népszavazás kiírását tűzte ki célul; számos tényellenőrző, "fact-check" oldalt támogat (például Poynter Institute), amelyeken leginkább természetesen a jobboldali portálok jelennek meg negatív színben és ezek mellett számos szélsőbaloldali szervezetet is kitöm pénzzel.

A nemzetállamok lebontásában aktív szerepet vállalt és vállal ma is, például a migrációt segítő szervezetek támogatásával. Az egyik legbőkezűbb adományozója és alapítója az International Rescue Committee (IRC) NGO-nak, amely arról is hírhedt lett az utóbbi időben, hogy filantróp dolgozói szexuális visszaéléseket követtek el kiszolgáltatott emberek sérelmére.

Soros tervei nem segítenek az átlagemberek problémáin
 

Grenell nagykövet kiemelte, hogy Soros politikája

nem segíti az átlagemberek boldogulását, [ezek a tervek] azért jöttek létre, hogy az elitet segítsék".

Grenell azt is megígérte, hogy kiemelten fognak küzdeni a nyitott határok sorosista politikája ellen.

Keményen fogunk dolgozni, hogy hangoztassuk a mi álláspontunkat az övével szemben"

– emelte ki a nagykövet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére