Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai képviselõk is kiállnak a magyar kormány mellett

Zelenka Dóra

2018.11.30. 11:33

Kiállt a magyar kormány mellett az Európai Parlament (EP) "büntetõ döntésével" szemben Andy Harris és 11 további amerikai republikánus kongresszusi képviselõ.

Harris a Twitter-profiljára tette fel azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek írt a képviselők aláírásával. A levelet azzal vezeti fel, hogy az EP nemrég megbüntette Magyarországot, amiért mint szuverén ország él a jogaival és erősíteni igyekszik nemzeti öntudatát, ezért ők ismét kifejezésre juttatják, hogy támogatják a miniszterelnököt és demokratikusan megválasztott kormányát.

"2018. áprilisi választási győzelmük egyértelműen igazolja, hogy a magyar nép erős felhatalmazást adott önöknek az ország határainak megvédésére és a küzdelemre az illegális migráció ellen, amely veszélybe sodorja a nemzeti szuverenitást és az alapvető európai értékeket: a zsidó-keresztény hagyományokra épülő civilizációt, a szabad piacgazdaságot és a szuverenitást értéknek tartó erős nemzeteket. Csakis a magyar népnek szabad döntenie arról, hogy az önök kormánya milyen politikát folytasson!" - írta Harris a levélben.

Hálásak azért is - mint írta -, hogy Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlamentben az antiszemitizmus és az ellen, hogy "Brüsszel támogatja az Izrael-ellenes nézeteket".

Harris dicséri a kormányfő arra tett erőfeszítéseit - és ezekben is melléállnak -, hogy az Európai Unió berkeiben és más nemzetközi fórumokon támogassák és védjék Izraelt mint az Egyesült Államok és Magyarország közös szövetségesét.

Annak ellenére, hogy a CNN „felmérése” szerint Magyarországon rendkívül magas az antiszemitizmusukat nyíltan vállalók aránya, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mégis elismerő szavakkal méltatta Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni fellépéséért. Mindezt ráadásul egy CNN-interjúban.
A levél hitet tesz az Egyesült Államok és Magyarország közötti erős szövetség további erősítése mellett, tekintve, hogy a két ország sok kérdésben azonos állásponton van.

Az összekötő kapcsok között említi az erős gazdasági szálakat, az együttműködést a nemzetközi és iszlamista terrorizmus elleni küzdelemben, az üldözött keresztények közös támogatását, valamint a közös hitet az erős határbiztonság és honvédelem fontosságában.

Az EP az úgynevezett Sargentini-jelentés elfogadásával szeptember 12-én kezdeményezte a jogállamisági eljárás megindítását Magyarország ellen. Judith Sargentini még mindig nem hagyta annyiban a sivalkodást, a holland zöldpárti EP-képviselő ugyanis továbbra is sürgeti Brüsszelt, hogy az minél előbb ítélje el Magyarországot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére