Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai hadsereg: egymilliárd dollárnyi fegyvernek és felszerelésnek veszett nyoma Irakban

888.hu

2017.05.25. 13:28

Egy szerdán közzétett, korábban titkos védelmi minisztériumi könyvvizsgálat feltárta, hogy a hadsereg gondatlan könyvelése miatt a Pentagonnak fogalma sincs, hogy mi történt egymilliárd dollárnyi hadfelszereléssel, amelyet az iraki hadseregnek szántak - írja a Newsweek.
WASHINGTON, 12:28

Egy szerdán közzétett védelmi minisztériumi könyvvizsgálat feltárta, hogy a hadsereg gondatlan könyvelése miatt a Pentagonnak fogalma sincs, hogy mi történt egymilliárd dollárnyi hadfelszereléssel, amelyet az iraki hadseregnek szántak – írja a Newsweek.

A Pentagon Főellenőri Hivatalának 2016. szeptemberi jelentése szerdán került nyilvánosságra. Az aktákat az amerikai Amnesty International kérésére adta ki a Pentagon. Az Amnesty az információszabadságról szóló törvényre (Freedom of Information Act) hivatkozva kérte ki a dokumentumokat.

A sokkoló jelentésből az derül ki, hogy több mint egymilliárd dollárnyi fegyverrel és felszereléssel nem tud elszámolni a hadsereg, amelyek az Iraki Kiképzési- és Felszerelési Alap (ITEF) pénzeiből származnak. Az alapot azért hozták létre az amerikaiak, hogy az Iszlám Állam ellen küzdő iraki hadsereg felszerelését segítsék. A program keretében az Iraknak szánt fegyvereket Kuvaitban tartják.

Az amerikai hadsereg 1. logisztikai parancsnokságának

nem volt megfelelő az irányítása, amellyel fenntarthatták volna a teljes átláthatóságot és elszámoltathatóságot az ITEF felszerelésével kapcsolatban, amelyet az iraki kormánynak szántak"

– áll a jelentésben.

Ez a könyvvizsgálati anyag aggodalomra okot adó és veszélyes képet mutat az amerikai hadsereg hibáktól hemzsegő rendszeréről, amely több millió dollárt érő fegyverszállítmányokat irányít egy instabil régióba"

– mondta Patrick Wilcken, az Amnesty kutatója a szervezet oldalán megjelent közlemény szerint.

Az ITEF egy 1,6 milliárd dolláros program, ám 2016-ban a Kongresszus pluszforrásokat szavazott meg, így 715 millió dollárral bővítették az alapot.

Az eltűnt tételek között több tízezer gépfegyver (28 millió dollárnyi értékben), több száz aknavető lövedék, és több száz páncélozott Humvee található, amelyet az iraki hadsereg és a vele együttműködő erők kaptak volna.

A probléma nem újdonság, 2007-ben már volt egy hasonló botrány.

Ennyi idő és ennyi figyelmeztetés után ismét ugyanaz a probléma lép fel, újra és újra. Több millió dollárnyi fegyvert küldenek egy fekete lyukba, és abban reménykednek, hogy jobbra fordul a helyzet. Ez nem egy életképes terrorellenes stratégia. Csupán meggondolatlan"

– mondta Wilcken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő SMS-ek szövege és Varju mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére