Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai foglyokkal térhet haza Észak-Koreából az amerikai külügyminiszter

Bertha László

2018.05.09. 11:39

Három amerikai fogollyal térhet haza észak-koreai látogatásáról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A szöuli elnöki hivatal egyik tisztségviselõje szerdán elmondta, hogy Phenjan jóindulata jeleként átadja õket az Egyesült Államoknak.
SZÖUL/PHENJAN, 11:39

Három amerikai fogollyal térhet haza észak-koreai látogatásáról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A szöuli elnöki hivatal egyik tisztségviselője szerdán elmondta, hogy Phenjan jóindulata jeleként átadja őket az Egyesült Államoknak.

Pompeo azért utazott Észak-Koreába, hogy pontosítsa Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök csúcstalálkozójának részleteit. A felek a többi között az esemény időpontját is meghatározzák. A helyszínben Trump szerint már korábban megegyeztek. Trump legkésőbb június elején találkozik Kimmel, akivel a többi között az észak-koreai nukleáris programról és Koreai-félsziget atommentesítéséről tárgyal majd.

Pompeo korábban azt mondta, hogy nagyszerű gesztus lenne, ha Phenjan átadná a három koreai-amerikai állampolgárt, akiknek szabadon engedését már 17 hónapja sürgetik.

Médiaértesülések szerint Kim Hak Songot, Tony Kimet és Kim Dong Chult április elején átszállították egy phenjani szállodába a munkatáborból.

Nem ők az elsők, akik Trump elnöksége alatt hazatérhetnek az Egyesült Államokba. A phenjani vezetés 17 hónap fogva tartás után tavaly nyáron átadta az amerikaiaknak Otto Warmbier 22 éves egyetemi hallgatót. A fiatalt kómában szállították haza, és napokkal később meghalt. Warmbier halála tovább élezte a feszültséget Washington és Phenjan között – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére