Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai és mexikói határõrök együtt listázzák az illegális migrációt segítõket

Forisek Ádám

2019.03.07. 07:51

Aktivisták, ügyvédek, feltételezett emberkereskedõk és újságírók is szerepelnek a hatóságok listáin.

Az NBC televízió helyi szerkesztősége a kaliforniai San Diego határvárosnál készített oknyomozó riportot, kifaggatva határőröket és a listán szereplő embereket is.

Többen megerősítették, hogy a határhoz érve a biztonságiak félrevonták őket, és közölték velük, hogy – ahogyan fogalmaztak – "nemzetbiztonsági vizsgálatnak" vetik alá őket.

A vám- és határőrizeti szervek munkatársai az NBC-nek elmondták: a listán olyan emberek nevei szerepelnek, akik jelen voltak a tavaly november végén a határ tijuanai (mexikói) oldalán kitört és erőszakba fulladt zavargásoknál.

A listát egyébként 2019. január elején állították össze, és nemcsak nevek, hanem mellettük fotók is szerepelnek rajta. A listát összeállítók megfogalmazása szerint a "szervezéssel, felbujtással, koordinálással gyanúsítható embereket és a média munkatársait" abban a pillanatban megállítják, hogy átlépik a határt, és segíteni próbálnak a Honduras felől érkezett és a határ mexikói oldalán rostokoló migránskaravánnak, vagy csak találkozni akarnak a migránsokkal.

A listán 10 újságíró, köztük 7 amerikai állampolgár, egy amerikai ügyvéd és még további 23 amerikai állampolgár szerepel.

Egyesekről az amerikai határőrség – a mexikói hírszerzés segítségével – dossziét is készített, feltérképezve neveket, adatokat, családi kapcsolatokat. Az NBC riporterének kérdésére a határvédelmi szervek egyik felelőse azt válaszolta: a dossziék és általában a lista egy esetleges későbbi jogi eljáráshoz szolgáltathatnak alapot.

Az amerikai-mexikói határon uralkodó helyzetet Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter szerdán válságosnak minősítette. A tárcavezető a képviselőház belbiztonsággal foglalkozó bizottságának meghallgatásán számolt be.

Ez nem kitalált válság, ez igazi szükséghelyzet"

– fogalmazott. Elmondta: a határőrizeti szervek azzal számolnak, hogy az idén egymillió illegális migránssal kell megbirkózniuk.

Hasonlóképpen nyilatkozott egy szintén szerdai szenátusi meghallgatáson Lindsay Graham dél-karolinai republikánus szenátor is, aki leszögezte: a déli határokon a helyzet "veszélyes és egyre rosszabb". Hozzátette:

aki mást mond, az tagadja a valóságot, és nem veszi figyelembe a tényeket."
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére