Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai diplomata állt ki a bebörtönzött Tommy Robinson mellett

Bokor Gábor

2018.07.14. 22:00

Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelõs nagykövete élesen bírálta a brit kormányt, amiért nem áll pártatlanul Tommy Robinson ügyéhez.

Egyre nagyobb nemzetközi visszhangja van annak, hogy Nagy-Britanniában bebörtönözték a jobboldali Tommy Robinsont, aki az elmúlt években mindig arra akarta felhívni sokszor provokatív akcióival a figyelmet, milyen negatív hatásai vannak az illegális bevándorlásnak és az iszlamizációnak. 

Legutóbb Sam Brownback, Donald Trump személyes vallásszabadsági nagykövete azt mondta, hogy Nagy-Britanniának több szimpátiát kellene mutatnia az angol védelmi liga korábbi vezetőjével szemben. 

A nyilatkozat időzítése sem véletlen, az amerikai elnök jelenleg Londonban tartózkodik, ahol tárgyalásokat folytat Theresa May miniszterelnökkel és találkozott II. Erzsébet királynővel is. 

Brownback Washingtonban korábban figyelmeztette Kim Darroch Nagy-Britannia amerikai nagykövetet is, hogy a Trump-adminisztráció kész nyilvánosan kritizálni Londont azért, ahogy bánik Robinsonnal és ügyével. 

Ahogyan arról korábban részletesen beszámoltunk, a Stephen Yaxley-Lennon néven született Robinsont május végén 13 hónap börtönre ítélték, amiért tudósítani akart muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról. A bevándorlásellenes aktivistát Londonba tartóztatták le és ítélték el uszítás és a köznyugalom megzavarása vétsége miatt.

Gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített, és a Facebook-oldalán tudósított egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről. A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak.

A brit fővárosban ezekben a percekben is tart egy Robinson melletti szimpátiatüntetés, melyen több ezren jelentek meg brit zászlókat lobogtatva. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére