Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai demokrata képviselõk szálltak bele Lengyelországba

Nagy Gábor

2018.03.16. 18:55

Három amerikai demokrata képviselõ, Steny Hoyer, David Price és Brad Schneider kezdett hatalmas sivalkodásba. Elképesztõ okfejtésükben azt kérik, hogy a lengyel kormány vonja vissza a nemrég elfogadott Holokauszt-törvényt.
WASHINGTON, 18:55

Három amerikai demokrata képviselő, Steny Hoyer, David Price és Brad Schneider kezdett hatalmas sivalkodásba. Elképesztő okfejtésükben azt kérik, hogy a lengyel kormány vonja vissza a nemrég elfogadott Holokauszt-törvényt.

A Demokrata Párt három kongresszusi képviselője, Steny Hoyer, David Price és Brad Schneider szerint résen kell lenni,

hiszen a világban aggasztó módon nő az antiszemitizmus,

leginkább a szélsőjobboldali pártok hatására. Ezért arra kérik a lengyel törvényhozást, Andrzej Duda köztársasági elnököt és Mateusz Morawiecki kormányfőt,

hogy töröljék el azt a jogszabályt, amely büntetné, ha bárki lengyel haláltáborokról beszél.
A jogszabály büntethetővé teszi, ha Lengyelországra hárítják a Harmadik Birodalom által elkövetett háborús bűntettekért való felelősséget. A törvényben például tiltják a "lengyel haláltáborok" kifejezést.

A demokrata kongresszusi képviselők nyilatkozata meglepőnek tartják az új Holokauszt-törvényt, sőt, szerintük ez annak a jele,

hogy a lengyelek elkezdtek visszalépni a demokrácia útján.

A szokásos lózungok mellett megemlítették az igazságszolgáltatási törvény reformját is.

A demokrata képviselők szerint Lengyelország válaszúthoz érkezett: vagy megtartják a demokratikus elveket, vagy eltávolodnak azoktól.

Veszedelmes lépésnek tartják azt is, hogy ha egy ország megpróbálja tisztára mosni a saját múltját. A képviselők úgy gondolják, ettől nem lesz szebb a jövő.

Ugyanis, ha törvénybe iktatják a "nemzeti ártatlanság" mítoszát, az túlzásokhoz vezethet és szabad kezet ad a vezetőknek. Akik pedig bírálják a kormány döntéseit, emlékezetpolitikáját, azokra — Magyarországhoz és Oroszországhoz hasonlóan — üldöztetés vár.

(Time)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére