Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában már készülnek az észak-koreai rakéták elhárítására

888.hu

2017.05.27. 16:58

Az Egyesült Államok a jövõ héten interkontinentális ballisztikus rakéta elfogását gyakorolja, egy olyan típusét, mint amilyennel Észak-Korea tervezi felszerelni hadseregét.
VANDENBERG, 16:58

Az Egyesült Államok a jövő héten interkontinentális ballisztikus rakéta elfogását gyakorolja, egy olyan típusét, mint amilyennel Észak-Korea tervezi felszerelni hadseregét. 

Kedden tervezi tesztelni az Egyesült Államok azt a rakétáját, amit kifejezetten az Észak-Korea által használt típusok elfogására fejlesztett ki.

Az elfogó rakétát a kaliforniai Vandenberg légitámaszpontról indítják, míg a célpontként használandó rakétát a Marshall-szigetek közelében található, csendes-óceáni Kwajalein korallzátonyról. A kísérlettel szeretnének megbizonyosodni az Alaszkában és Kaliforniában telepített, az interkontinentális rakéták ellen létrehozott rakétavédelmi rendszer hatékonyságáról.

A legutóbbi ilyen teszt 2014-ben sikeres volt, de az előző három nem. A kísérletek 1999-es kezdetétől 17-szer tették próbára a rendszert, ebből csak kilencszer sikeresen, így háború esetén azért lenne ok az aggodalomra.

Szakértők korábban ahhoz hasonlították a rakétavédelmi kísérlet nehézségi fokát, mint ha egy puskagolyót szeretnének eltalálni egy másikkal az űrben. A rendszernek része számos, a világban telepített radarállomások hálózata, amelyek feladata észlelni és követni az esetleges ellenséges rakétát. Ezeknek az adatoknak a birtokában indítanák ezt követően az elfogó rakétát, amely mozgási energiájával semmisíti meg célpontját.

Az amerikai kísérlet egy olyan időszakban történik, amikor Észak-Korea több rakétakísérletet hajtott végre, hogy olyan ballisztikus rakétát fejlesszen ki, amely képes elérni az Egyesült Államok területét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére