Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában már kellemetlenséget okoz az, hogy eljátsszák a meccsek előtt a nemzeti himnuszt

888.hu

2022.01.14. 21:00

Jon Stewart amerikai humorista és műsorvezető értetlenül áll az előtt, hogy miért játsszák el a nemzeti himnuszt a sportesemények előtt, és azt „furcsa rituálénak” nevezte. Megkérdőjelezte azt az amerikai hagyományt is, hogy a nemzeti himnusz alatt felállnak az emberek.

 

Podcastjának legutóbbi epizódjában Stewart a Dallas Mavericks profi kosárlabdacsapat tulajdonosával, Marc Cubannal beszélgetett, aki nemrégiben szüntette meg azt a hagyományt, hogy lejátsszák az amerikai himnuszt a hazai mérkőzések kezdete előtt.

Tudja valaki, mikor kezdődött ez, hogy a meccsek előtt lejátsszák a nemzeti himnuszt? Ez egy olyan furcsa rituálé”

– tette fel a meglehetősen furcsa kérdést Stewart.

Majd szóvá tette, hogy miért is kellene felállni az amerikai himnusz alatt.

Most elképzelem, ahogy a nappalikban a srácok előkészítik a nachost és a csirkeszárnyakat, majd jön a himnusz és mindenki rögtön azonnal feláll.”

 

Majd felteszi az adásban azt a kérdést, hogy „ miért van ez így?”. Hiszen számára nem természetes az, hogy vannak olyan embertársa, akiket megérint nemzetének himnusza. Így megtiszteli azt, hogyha meghallja, akkor azonnal vigyázzba áll és végighallgatja.

Jon Stewart szerint azonban ez így nincs rendjén. Szerinte csak akkor kell felállni, ha ott vagyunk a helyszínen amikor a himnusz felhangzik.

Ha a tévén nézed, akkor azt csinálsz, amit akarsz, b*szd meg. Hazafiként még sz*rhatsz is a himnusz alatt. De ha ott vagy a stadionban, akkor egy egész szabályrendszeren kell átmenned.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére