Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában május óta nem hunytak el ilyen sokan a járvány miatt

888.hu/MTI

2020.11.19. 06:29

A járvány országszerte erősödik az Egyesült Államokban, az egészségügyi rendszer teljesítőképességének határait feszegetve.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerdán közölt adatai szerint az előző nap 1707 Covid-beteg hunyt el, s ezzel átlépte a 250 ezret a járvány halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban.

Ennél is gyorsabban nő az újonnan igazolt fertőzések száma. Kedden egyetlen nap alatt 161 900 fertőzöttet azonosítottak az országban, s ezzel az új esetek száma több mint két hete meghaladja a napi százezret. A járvány kezdete óta azonosított fertőzések száma a 11,4 milliót közelíti az Egyesült Államokban, ezzel messze megelőzi a világ valamennyi országát.

Az AP hírügynökség helyzetjelentése szerint a túlterhelt kórházak a kápolnáikat, büféiket, várótermeiket, folyosóikat, de néhol még a garázsaikat is kórtermekké alakítják. A körülmények napról napra romlanak, miközben a személyzet elkeseredetten hívja a többi egészségügyi intézményt, szabad kapacitások után kutatva.

A Covid-19-betegséggel kórházban kezelt emberek száma megduplázódott az elmúlt hónapban. Csak kedden közel 77 ezer koronavírusos beteg került kórházba. Az esetek száma az ország mind az ötven államában emelkedőben van. Különösen nehéz a helyzet a középnyugati térség északi államaiban, de Texasban is, ahol a kórházak más egészségügyi intézményekből toboroznak orvosokat a napi 8000 feletti újabb koronavírus-beteg ellátására.

A kormányzók és polgármesterek emiatt országszerte ismét korlátozó intézkedések bevezetésére kényszerülnek, elrendelik a kötelező maszkviselést, korlátozzák a nyilvános és magánrendezvények létszámát a jövő héten esedékes hálaadás ünnepe előtt, bezáratják az éttermek zárt tereit, az edzőtermeket, és korlátozzák a boltok és más vállalkozások nyitvatartását.

A Fehér Ház szóvivője közben „orwellinek” minősítette a helyi hatóságok szigorító intézkedéseit.

Az amerikai emberek tudják, hogyan védjék meg az egészségüket. Megküzdöttünk már a járvánnyal sok hónapon át”

– mondta Kayleigh McEnany a Fox News televízióban, bírálva a nyugati Oregon államot, amelynek kormányzója hat főben maximálta a gyülekezések létszámát, és hatósági fellépéssel fenyegette meg az előírás megszegőit. Az elnöki szóvivő azt hangoztatta, hogy az amerikai emberek „szabadságszeretők”, arra utalva, hogy a járvány miatti korlátozások jogsértők.

A Trump-kormányzat egy másik tisztségviselője, Brett Giroir egészségügyiminiszter-helyettes ezzel ellentétes üzenetet fogalmazott meg, arra figyelmeztetve, hogy az Egyesült Államok „veszélyes ponthoz” érkezett, amit – mint mondta – „a legnagyobb komolysággal kell kezelni”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére