Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában hivatalosan is megkezdődik a hatalomátadás

888 / MTI

2020.11.24. 06:55

Trump jóváhagyta az átadás megkezdését.
Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását”

– tudatta Trump a Twitteren kedd hajnalban.

Az elnök a közösségi oldalon azt írta, hogy a választások eredményével kapcsolatos jogi eljárásokat nem állítják le.
„Folytatjuk a harcot, és szerintem győzni fogunk! De országunk érdekében arra teszek javaslatot, hogy Emily és csapata tegye meg a szükséges teendőket a kezdeti eljárások megindítására, és a saját csapatomat is ugyanerre kértem” – utalt Trump a kormányzati átadás-átvétel lebonyolításáért felelős Általános Szolgáltatások Igazgatóságának (General Services Administration, GSA) vezetőjére, Emily Murphyre, aki a CNN értesülése szerint levélben értesítette Joe Biden demokrata elnökjelöltet, hogy megkezdődhet az átadás, és Biden rendelkezésére bocsátja az erre a célra elkülönített szövetségi erőforrásokat.

A hatalomátadási folyamatot Biden részéről levezénylő csoport vezetője, Yohannes Abraham hétfőn este közleményben jelentette be, hogy már meg is kezdték az egyeztetéseket a szövetségi kormányzat tisztségviselőivel, elsősorban a koronavírus-járvány ügyében és nemzetbiztonsági kérdésekről.
Az elnök jogászcsapata a michigani elnökválasztási eredmények hitelesítése után közölte: a hitelesítés „egyszerű eljárásjogi szabály”, és a keresetekkel folytatja a jogi küzdelmet.
A georgiai választási hatóságok hétfőn este bejelentették: a szavazatok ismételt újraszámlálását kedden kezdik meg, és csütörtökön helyi idő szerint éjfélkor fejezik be. Abban az államban is Biden vezet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére