Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában gyorsul a járvány, Brazíliában minden korábbinál több új fertőzött és haláleset

MTI - 888.hu

2021.03.17. 21:57

Az amerikai kontinens országainak felében gyorsul a koronavírus-világjárvány – közölte szerdán a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO), amely a lakosság megvédelmezésére szólította fel Brazíliát, ahol minden korábbinál több az új fertőzöttek és a halálesetek száma.

 

Brazíliából jelentették a legtöbb új fertőzöttet a térségben – közölte Carissa Etienne, a PAHO igazgatója. Több brazíliai régióban rekordmagas a fertőzöttek száma, a kórházi ágyak pedig a kapacitás határán állnak a brazíliai államok több mint a felében.

Brazília kedden rekordmagas – 2841 -, a megelőző 24 órában bekövetkezett halálesetet jelentett, az új egészségügy-miniszter pedig ígéretet tett, hogy folytatni fogja a radikális jobboldali Jair Bolsonaro vitatott politikáját, aki lekicsinyelte a járvány jelentőségét – írta a Reuters brit hírügynökség.

„A brazíliai helyzet elrettentő eset, amelynek a tanulsága, hogy a vírus kézben tartása a közegészségügyi hatóságok és a vezetők állandó figyelmét igényli, hogy megvédjék az embereket és az egészségügyi rendszert ennek a vírusnak a pusztító hatásától”

– mondta sajtótájékoztatóján Carisse Etienne.

A fertőzési ráta igen magas Brazília valamennyi régiójában – mondta Sylvain Aldighieri, a PAHO veszélyhelyzetekért felelős igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy ez vakációs és karneváli időszak alatti nem megfelelő egészségügyi intézkedések következménye.

Aldighieri szerint

szigorúbb intézkedésre van szükség Brazíliában a fertőzés korlátozása érdekében, ezeket valamennyi – kormányzati, szövetségi, állami és önkormányzati – szinten be kell vezetni és ellenőrizni kell.

A Reuters számításai szerint Latin-Amerikában mintegy 22,9 milllió Covid-19-fertőzöttet és 722 ezer halálesetet jelentettek, közel kétszer annyit, mint Ázsiában és Afrikában együttvéve.

Észak-Amerikában az egyesült államokbeli oltási kampányok beindulásával vegyes a kép. Az Egyesült Államokban és Mexikóban az új fertőzöttek számának csökkenését jelentették, Kanadában viszont növekszik a napi új esetek száma, elsősorban a 20-39 éves fiatalok körében – közölte Etienne.

Az igazgató ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a vakcinák korlátozottan állnak rendelkezésre. Az alacsony és közepes jövedelmű országok oltóanyaggal való ellátását segítő, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a GAVI Vakcinaszövetség által működtett COVAX program csak két gyártótól kap védőoltást.

Eddig közel 138 millió Covid-19 elleni védőoltást szállítottak Észak- és Dél-Amerikába, ebből 28 millió adagot Latin-Amerikába és a Karib-tengeri országokba.

A Karib-tenger térségében csökkenőben van az új fertőzöttek száma, egyes szigeten viszont a kétszeresére nőtt a haláleseteké

– közölte az igazgató.

Uruguayban, Ecuadorban és Venezuelában nőtt a fertőzöttek száma a múlt héten, Paraguayban az egészségügy sürgős figyelmeztetést adott ki, miután a kórházak megteltek Covid-19 betegségben szenvedőkkel – mondta Etienne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére