Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában egy kísérleti szer egy nap alatt meggyógyított egy koronavírussal fertőzött férfit

Békési Marcell

2020.02.17. 11:35

Egyelőre korai az öröm, mert egy beteg alapján nem igazán lehet statisztikát felállítani, de mindenesetre bizalomra ad okot. A gyógyszert egyébként remdesivirnek hívják.

A koronavírus terjedése szerencsére lassult a kínai karantén hatékonyságának köszönhetően, jelenleg 71 ezer embert nyilvánítottak betegnek. Ez a szám ugyan magasnak tűnik, de összehasonlításképp érdemes megjegyezni, hogy

amennyiben a vírus olyan sebességgel terjedne, mint január első három hetében, akkor mára bőven milliókban kellene mérni a betegek számát.

A sokat szidott kínai kormány azonban úgy tűnik, mégis elvégezte házi feladatát: a karanténnak, a higiéniai intézkedéseknek és a sebtében felállított kórházaknak köszönhetően a vírus terjedésének sebessége napok óta folyamatosan lassul.

Ma reggel pedig egy jó hír is érkezett Amerikából

Egy 35 éves férfit sikerült meggyógyítani egy kísérleti szernek, a remdesivirnek a segítségével.

  • A férfi január 15-én fertőződött meg, mikor Vuhanban meglátogatta a családját.
  • Két nappal azelőtt érkezett vissza, hogy az amerikai kormány elkezdte hőkamerával szűrni a Kínából érkező utasokat, így még öt teljes napot rejtve maradhatott a fertőzése.
  • Mikor január 20-án köhögéssel és hőemelkedéssel fordult orvoshoz, majd elmesélte, hogy Kínában járt az elmúlt hetekben, még a teszt elvégzése előtt karanténba zárták.
  • Kiderült, hogy joggal: megfertőződött a vírussal.

A férfit megfigyelés alatt tartották, azonban az orvosok nem avatkoztak közbe a tüdőgyulladás kifejlődéséig. Ekkor alkalmazták, az egyelőre még csak kísérleti állatokon tesztelt gyógyszert, mely váratlan sebességgel javított a férfi állapotán: már másnapra elmúlt a láza.

Egyelőre korai az öröm, hiszen ő az egyetlen beteg, akin a szert tesztelték, de mindenesetre bizakodásra ad okot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére