Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika szervezkedik az Iszlám Állam ellen

Tóth Dalma

2017.03.10. 21:18

Az Egyesült Államok nemzetközi konferenciát szervez, amelyen az Iszlám Állam elleni harc lesz a téma.
WASHINGTON, 21:18

Az Egyesült Államok nemzetközi konferenciát szervez, amelyen az Iszlám Állam elleni harc lesz a téma.

A konferenciára március 22-23-án kerül sor Washingtonban. A résztvevők 68 különböző országból érkeznek, de a szervezők nemzetközi szervezetek képviselőire is számítanak. A találkozó külügyminiszteri szintű lesz. Az eseményt Rex Tillerson fogja levezényelni – írja az RT.

A találkozóra nem kapott meghívást se Oroszország se Irán. Moszkva szerint ez azért történt így, mert ők nem tagjai a nemzetközi koalíciónak.

Aleksey Pushkov orosz szenátor, a biztonság és védelem bizottság tagja viszont nehezményezte, hogy Oroszország nem kapott meghívást az eseményre.

A nyugati koalíció 68 tagja arról fog tárgyalni, hogyan harcoljanak az Iszlám Állam ellen Oroszország nélkül. Találkozhatnak és tárgyalhatnak, de nem képesek nyerni Moszkva nélkül"

– fejtette ki Aleksey Pushkov

"Oroszország több országot is felkért arra, hogy csatakozzanak Palmüra történelmi részeinek aknamentesítéséhez. Persze összegyűlni és beszélgetni az USA-ban biztonságosabb" – tette hozzá.

Az Iszlám Állam egyre nagyobb területeket veszített el az elmúlt időszakban. A Pentagon adatai szerint az ISIS eddig Irakban 47 százalékát, Szíriában pedig 20 százalékát veszítette el az általa korábban uralt területeknek.Tavaly az amerikaiak által támogatott iraki hadseregnek sikerült visszafoglalnia Fallúdzsa városát, októberben pedig megindult Moszul ostroma is.

A hírek szerint az USA ezer katonát küld az Iszlám Állam elleni harcba. A tervek szerint a Kuvaitban állomásozó katonák tartalékosként állomásoznának ott mindaddig, ameddig a terrorszervezet elleni harc fel nem gyorsul Irakban és Szíriában.

A tanácskozással egy időben tárgyal majd a Fehér Házban Donald Trump elnökkel Haider al-Abádi iraki kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére