Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika söpredékének nevezte Szaúd-Arábiát egy befolyásos iráni tábornok

888.hu

2022.12.20. 19:30

Amerika söpredékének nevezte Szaúd-Arábiát Eszmail Gáni, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységének nagy befolyással rendelkező parancsnoka kedden.

 

Szaúd-Arábia Amerika söpredéke, még arra sem érdemes, hogy ellenségként kezeljék.”

– hangoztatta Gáni, akit a Tasznim helyi hírügynökség idézett. Gáni egyébként a gárda külföldi műveletekért felelős egységének vezetését Kászem Szulejmáni halála után vette át, őt amerikai dróncsapással ölték meg 2020-ban.

A teheráni vezetés már a múlt hét óta élesebb hangnemet üt meg regionális riválisával szemben, amelyet azzal vádol, hogy perzsa nyelvű televíziós műsorokkal szítja az országos tüntetéseket az Iszlám Köztársaság területén. Tavaly tavasszal ugyan tárgyalások kezdődtek iraki közvetítéssel a feszültség enyhítésére, ezek azonban zsákutcába futottak.

A szunnita többségű Szaúd-Arábia és az elsősorban síita Irán között már az 1979-es iráni iszlám forradalom óta jelentős a feszültség, amely tovább fokozódott 2016-ban, miután Rijádban másokkal együtt kivégezték Nimr al-Nimr befolyásos síita hitszónokot, Teheránban pedig szélsőségesek támadták meg a szunnita királyság nagykövetségét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére