Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika legnagyobb LMBTQ-vezetője a Cuomo-ügy ellenére sem hajlandó lemondani

888.hu

2021.09.07. 17:55

Alphonso David, az Emberi Jogi Tanács elnöke azt mondta, annak ellenére sem mond le, hogy felkérték, Andrew Cuomo volt kormányzóval való korábbi kapcsolata miatt távozzon. Úgy néz ki, az LMBTQ-közösséget nem igazán zavarja, hogy Alphonso a zaklatási ügyeibe belebukott demokrata exkormányzó tanácsadója volt.

 

Ahogy már korábban írtunk róla, Andrew Cuomo amerikai demokrata kormányzó a vele kapcsolatos zaklatási botrányról még márciusban úgy fogalmazott,

több száz nőt, férfit és gyereket megcsókolt, még törvényhozókat is, de ezt az apjától örökölte, ez egy kulturális dolog, és nem is érti, mi ezzel a baj.

A demokrata politikus azóta már kénytelen volt lemondani az egyre növekvő globális felháborodás miatt, azonban egykori tanácsosát, Alphonso Davidot – aki egyébként a legnagyobb amerikai LMBTQ-közösség vezetője – egyelőre nem sikerült ugyanerre rábírni.

Az Emberi Jogi Tanács (HRC) nyilatkozata szerint azt vizsgálja, hogy David tettei „összhangban vannak-e az Emberi Jogi Tanács küldetésével és értékeivel, valamint szakmai és etikai normáival”.

Alphonso David a Twitteren tett nyilatkozatában kijelentette, hogy nem mond le a HRC elnöki tisztségéről. Azt is állította, hogy a Cuomo-botrányban betöltött szerepével kapcsolatos vizsgálat lezárult, és nem találtak szabálysértést a részéről.

Már személyesen is felvették velem a kapcsolatot az Emberi Jogi Tanács társelnökei és képviselői, akik szóban közölték velem, hogy a felülvizsgálati időszak lejárt, és semmi jel nem utal arra, hogy részemről jogsértés történt”

– írta David.

 

Ennek ellenére azt mondták, hogy a független felülvizsgálat eredményeit nem osztják meg senkivel – sem velem, sem a HRC közösségével”

– tette hozzá.

David elmondta azt is, hogy az igazgatótanács ezt két finanszírozó és egy „maroknyi alkalmazott” aggályai alapján döntötte el, aki kapcsolatba lépett velük az elmúlt hetekben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére