Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állítólag a németek azt akarták a háború elején, hogy Ukrajna gyorsan kapituláljon

888.hu

2022.11.24. 13:20

Boris Johnson volt brit miniszterelnök pletykálkodott egy kicsit.

 

Boris Johnson azzal vádolta a német kormányt, hogy az európai gazdaságot ért károk csökkentése érdekében azt akarta, hogy Ukrajna gyorsan elveszítse az Oroszország elleni háborút.

 

Legalábbis ezt állította Boris Johnson volt brit miniszterelnök, aki a CNN egyik műsorában érezte úgy, hogy pletykálkodnia kell egy kicsit. A német kormány viszont egyenesen azzal vádolta meg Johnsont, hogy csak sajátosan értelmezi a valóságot.

A műsorban Johnson úgy jellemezte magát és kormányát, hogy európai kollégáihoz képest egészen másként látta az ukrajnai konfliktust.

 

(Photo by Sergei CHUZAVKOV / AFP)

 

Elmondok egy szörnyű dolgot. A német álláspont egy időben az volt, hogy ha ez megtörténik (a háború – a szerk.), ami katasztrófa lenne, akkor jobb lenne, ha az egésznek gyorsan vége lenne, és Ukrajna összeomlana. Én ezt nem tudtam támogatni, úgy véltem, ez egy katasztrofális nézőpont volt, de megértem, miért éreztek így.”

– fogalmazott Johnson.

 

 

Azt is mondta: „Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a franciák az utolsó pillanatig tagadásban voltak.”

A németek persze tagadnak.

 

A Die Welt beszámolója szerint Steffen Hebestreit német kormányszóvivő visszautasította a vádakat, és betámadta Johnsont.

Johnsonnak mindig is megvolt a maga viszonya az igazsághoz, ez itt sincs másképp.”

– mondta a kormányszóvivő.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Elhunyt Csapó Gábor, Novák Katalin Ukrajnába látogatott

Elhunyt Csapó Gábor, Novák Katalin Ukrajnába látogatott

A megafonos Rákay Philip ma délutáni videója a baloldali politikusok szinte minden állítását megcáfolta az Amerikából érkező dollármilliókkal összefüggésben.

A 888 megmondja a tutit: Spanyolország – Németország

A 888 megmondja a tutit: Spanyolország – Németország

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Spanyolország – Németország.

Dollárbaloldal: egy internetes mentés, ami minden hazugságot leleplezett

Dollárbaloldal: egy internetes mentés, ami minden hazugságot leleplezett

A megafonos Rákay Philip ma délutáni videója a baloldali politikusok szinte minden állítását megcáfolta az Amerikából érkező dollármilliókkal összefüggésben. Kiderült, hogy a hivatalos adománygyűjtő felületük szerint mindössze tizenegy személy adta össze az Action for Democracy által magyar számlákra utalt 3 milliárd forintot. Az is egyértelművé vált, hogy az adakozóknak nem kellett megadni az útlevélszámot a felajánlások befizetéséhez, és már az sem vitás, hogy a pénz nem valamiféle kultúraváltáshoz, hanem a választásokhoz kellett – írja az Origo.

Novák Katalin: Lélekben 15 millióan vagyunk

Novák Katalin: Lélekben 15 millióan vagyunk

„Azért is mentem el Kijevbe, hogy ma itt lehessek Kárpátalján” – írta a köztársasági elnök a Facebook-oldalán.

Észt miniszter: Oroszország nem gyengült meg kritikus mértékben

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter szerint Oroszország nem gyengült meg kritikus mértékben az ukrajnai háború első kilenc hónapja során.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére