Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

Bertha László

2019.09.23. 10:38

A Németországba bevándorolt munkaképes korú szíriaiak mintegy háromnegyede munkanélküli segélyből él.

A szír állampolgárok munkanélküliségi rátája a hivatalos statisztikák szerint 44,2 százalék volt ez év júniusában, ami alig néhány százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakában meglévő 49,6%-os adathoz. A számokat jelentősen javítja, hogy azokat az embereket, akik integrációs vagy nyelvtanfolyamon vesznek részt, azokat nem munkanélkülinek, hanem „alulfoglalkoztatottnak” tekinti a német állam.

Fotó: AFP

IV. Hartz nevezetű munkanélküli támogatásból azok is részesülnek továbbá, akik nem keresnek annyi pénzt, hogy abból önállóan fenntartsák magukat. A hivatalos adatok szerint a szír bevándorlók 74,9 százaléka, azaz mintegy háromnegyede részesül segélyben.

Szinte egy egész népcsoport szisztematikusan vándorolt be a szociális rendszerünkbe

– jelentette ki az AfD politikusa, René Springer, aki szerint nem csoda, hogy a szövetségi kormány magasabb adókat követel.

A képviselő által kikért adatokból tisztán látszik, hogy a szíriaiak jelentik a második legnagyobb csoportot a segélyezettek között, ami nagy aránytalanságot mutat. Németországban a lakosság mintegy 87%-a rendelkezik német útlevéllel, a szíriaiak pedig az emberek mindössze 1%-át teszik ki, ehhez képest ők alkotják az állami segélyezettek 10,5 százalékát – írja a Junge Freiheit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére