Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Allahu Akbar” felirattal rongáltak meg egy templomot Franciaországban

Sümeghi Lóránt

2019.05.13. 15:48

Továbbra sem hagy alább Franciaországban a keresztények elleni gyűlölet: most épp egy toulouse-i templom ajtaját firkálták össze muszlimok.

„Allahu Akbar” feliratot firkáltak ismeretlen muszlim tettesek a Toulouse-ban található Notre-Dame du Taur katolikus templom ajtajára, mellyel nemcsak anyagi kárt okoztak, hanem komoly félelmet is keltettek az oda betérni vágyókban. Az esetről készült fénykép az internetre is felkerült egy, a keresztény imahelyek védelmére és megóvására alakult csoport jóvoltából, amely szerint „hűen tükrözi a fénykép, hogy az iszlám milyen veszélyt jelent nemcsak a templomainkra, hanem a keresztényekre egyaránt”.

Mint ismert, kis híján három évvel ezelőtt, 2016. július 26-án két, késekkel felfegyverzett támadó tört be a Saint-Etienne-du-Rouvray nevű településen fekvő templomba és túszul ejtett egy 84 éves papot, két apácát és két hívőt. A támadók brutális kegyetlenséggel végeztek a pappal, egyik túszukat pedig életveszélyesen megsebesítették. Az iszlamisták filmre is vették brutális tettüket. A vérengzésnek a rendőrök vetettek véget azután, hogy halálosan megsebezték a merénylőket. Később az Iszlám Állam vállalta magára a támadást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére