Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áll a bál: a brit baloldal vezetõje muszlim terroristák sírjánál koszorúzott

888.hu

2018.08.13. 19:00

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetõje - és az európai baloldal új üdvöskéje - újabb botrányba keveredett. Korábban arról írtunk, hogy a Corbynt a saját pártjában többen is antiszemitának nevezték. A brit politikus palesztinpártisága és a muzulmánok iránti rajongása eddig sem volt titok. Ám most olyan képek kerültek elõ, amelyek tanúsítják, hogy a baloldali pártvezér palesztin terroristák sírjánál rótta le kegyeletét.

Mint korábban megírtuk, a brit Munkáspártban virágzik az antiszemitizmus, vélhetően többek közt azért, mert a párt tömegével vonzza magához a szigetországi muszlimokat. Jeremy Corbyn pártvezető 2015-ös megválasztása óta mind többször keveredik olyan botrányba, amelyben antiszemitizmusa kerül előtérbe. Legutóbb az derült ki, hogy Corbyn tiszteletét tette egy Izrael-ellenes rendezvényen, ahol a zsidó államot a hitleri Németországhoz hasonlították. Ezúttal egy újabb gyanús fénykép került elő, pontosabban kettő.

A képen az látható, ahogy Jeremy Corbyn palesztin vezetők társaságában megkoszorúz egy sírt, majd lerója kegyeletét. A sírhely Tunéziában található. A képeken nem látható sírhely közvetlen szomszédságában vannak eltemetve azok a palesztin terroristák, akik 1972-ben lecsaptak az müncheni olimpián az izraeli sportolókra. A terrortámadásban 17-en vesztették életüket.

1972. szeptember 4-én hajnalban a Fekete Szeptember palesztin terrorcsoport tagjai átmásztak a müncheni olimpiai falu kerítésén és behatoltak az izraeli olimpiai csapat szállására. A terroristák 11 túszt ejtettek. Végül mind a 11-en meghaltak, emellett az áldozatok között volt öt terrorista és egy német rendőr is.

Corbyn azonnal igyekezett tagadni a vádakat. A pártvezető magyarázata az volt, hogy ő a terrorizmus áldozatai előtt akarta leróni kegyeletét. A sír, amelyet koszorúztak az 1992-es párizsi incidens áldozata előtt állított emléket. Ekkor ismeretlen elkövetők lelőtték a Palesztin Felszabadítási Front hírszerzési vezetőjét, Atef Bseisot. Valamint Corbyn azt is elmondta, hogy az 1985-ös izraeli légicsapás 47 áldozata előtt is lerótta kegyeletét.

A Munkáspárt vezére elsősorban azért volt kénytelen magyarázkodni a képek miatt, mert a tunéziai Mártírok Temetőjében számos terroristát temettek el. A 2014-es képek alapján a muszlimok iránti rajongásáról híres Corbyn ismét rossz társaságba keveredett. Talán mondani sem érdemes, hogy az antiszemitizmus vádját most is tagadta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére