Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkotmánybírósághoz fordulnak a mecsetlátogatás ellenzése miatt megbírságolt német szülők

Tóth Dalma

2019.05.22. 19:01

A szülőket azért büntették meg, mert nem engedték a gyereküket a mecsetbe. Úgy néz ki, most az ügy eljut egészen a német szövetségi alkotmánybíróságig.

A Schleswig-Holstein tartománybeli Rendsburgban egy iskola mecsetlátogatást szervezett. Az érzékenyítő programon minden diáknak részt kellett vennie. Azonban a szóban forgó szülők nem engedték el a gyereküket a kötelező iskolai programra, ami miatt beperelte őket az oktatási intézmény. A bíróság a pár minden kérelmét elutasította és 50 eurós bírságot szabott ki rájuk, mivel szerintük a gyerek tanórát hagyott ki azzal, hogy nem vett részt a látogatáson.

Az eset Németország-szerte nagy felháborodást váltott ki.

A család ügyvédje, Alexander Heumann már akkor közölte, hogy védencei fellebbeznek a döntés ellen. Azonban Schleswig-Holstein legfelsőbb bírósága úgy döntött, hogy nincs helye a panasznak, a döntés végleges. A család ügyvédje ebbe nem törődött bele, és a helyi AfD, valamint több jóakarójuk segítségével a szövetségi alkotmánybíróságig viszik az ügyet.

Németországban az érzékenyítés érdekében bevett szokás, hogy az iskolák vagy az óvodák mecsetlátogatást szerveznek, azonban ennek több szülő nem örül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére