Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alighogy kiengedték a Pussy Riot tagjait, ismét rács mögé kerültek

Bokor Gábor

2018.07.31. 06:35

Nem engedélyezett nyilvános esemény megtartása miatt ismét õrizetbe vették Moszkvában a Pussy Riot nõi punkzenekar három tagját és egy férfit, alig néhány perccel azután, hogy kiengedték õket a fogvatartási központból.
MOSZKVA, 6:35

Nem engedélyezett nyilvános esemény megtartása miatt ismét őrizetbe vették Moszkvában a Pussy Riot női punkzenekar három tagját és egy férfit, alig néhány perccel azután, hogy kiengedték őket a fogvatartási központból.

Az együttesben fellépő Olga Pahtuszova, Veronyika Nyikulina és Olga Kuracsova, valamint Pjotr Verzilov rendőrnek öltözve a pályára rohant és megzavarta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság francia-horvát döntőjét a Luzsnyiki Stadionban.

A négyfős csoport pont hétfőn szabadult, hiszen letöltötték az egyenruha illetéktelen viselése miatt rájuk fejenként kiszabott 15 napi közigazgatási elzárást, amikor újból előállították őket. A nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt a csoport tagjait 20-tól 30 ezer rubelig terjedő bírságra, 50 napig terjedő közmunkára, vagy 10 napig tartó elzárásra ítélhetik.

Halmazati büntetésként Pahtuszovát, Nyikulinát, Kuracsovát és Verzilovot az egyenruha-viselés miatt három évre eltiltották az oroszországi sportrendezvények látogatásától, valamint 1500 rubelre bírságolták meg.

A három nő és a férfi a labdarúgó-világbajnokság július 15-i döntőjének 52. percében szaladt a pályára. A biztonságiak rövid kergetőzés után elfogták, majd elvitték őket a pályáról. A Pussy Riot Facebook-bejegyzése szerint az akció arra kívánta ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat. A döntőt, amelyet az orosz, a francia és a horvát elnök is a helyszínen tekintett meg, Franciaország válogatottja nyerte 4–2-re.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére