Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áldozatként tekint Dzsihád Jackre az édesanyja

Sümeghi Lóránt

2019.08.26. 14:08

Az iszlám hitre áttért, eredeti nevén Jack Letts 18 éves volt, amikor tanulmányait félbeszakítva Nagy-Britanniából Szíriába ment annak érdekében, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Mióta megfosztották brit állampolgárságától, szülei PR-interjúk formájában próbálják a nevét tisztára mosni.

Korábban megírtuk, egy héttel ezelőtt fosztották meg brit állampolgárságától azt a terroristát, aki Jihadi Jack néven harcolt az Iszlám Állam dzsihadistáinak oldalán a szervezet egykori szíriai fellegvárának számító Rakkában. Az iszlám hitre áttért Jack Letts 18 éves volt, amikor tanulmányait félbeszakítva Nagy-Britanniából Szíriába ment. A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia 2017 májusában fogta el, amikor megpróbált Törökországba szökni.

A saját bevallása szerint egy öngyilkos merénylet végrehajtásáról is álmodozó fiú szülei azonban nem tartják gyermeküket bűnösnek, még pénzt is utaltak neki Szíriába. A Daily Mail brit bulvárlapnak nyilatkozó édesanyja, az 57 éves Sally Lane elmondta:

a fiam egy boszorkányüldözés áldozata, mindössze a kormány bűnbakja.

A lap megjegyzi, az eddig brit-kanadai kettős állampolgár Dzsihád Jack szülei most kampánykörutat szerveznek Kanadába annak érdekében, hogy rá tudják venni a hatóságokat, honosítsák gyermeküket. A több újságírónak is interjút adó apa kiemelte, hogy Kanadában a jelenlegi törvények szerint csak akkor számít valaki terroristának, ha onnan indul el a Közel-Keletre, így egy jogi kiskapu segítségével akár sikerrel is járhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére