Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álcázott terroristák jöhetnek az újabb migránshullámmal

M. Kovács Róbert

2020.03.04. 08:25

A 2015-öshöz hasonló migránshullámmal újabb gyilkos akcióra készülő terroristák érkezhetnek Európába, állítja a Migrációkutató Intézet legújabb elemzése. Speidl Bianka vezető kutató felidézi, hogy a párizsi terrortámadások elkövetői is a mostanihoz hasonló tömeggel érkeztek a kontinensre, ráadásul akadnak olyanok is, akik például nőnek öltözve, burkában igyekeznek megtéveszteni a hatóságokat.

Messze nem csak humanitárius kérdés, hogy mit kezdjen Európa az újabb erre tartó migránstömegekkel, hiszen a szakértők gyakorta hangoztatják:

az illegális, ellenőrizhetetlen migráció komoly terrorfenyegetettséget jelent

az európai országoknak. A mostani tömeges bevándorlási kísérlet így egy újabb alkalom arra, hogy a radikális iszlám terrorszervezetek olyan embereket juttassanak át a határellenőrzésen, akik aztán európai polgárok életét követelő gyilkos akciókat szervezhetnek, hajthatnak végre.

A Migrációkutató Intézet vezető kutatója, Speidl Bianka tett közzé elemzést, amely rámutat, hogy ha a migránstömegeknek sikerül átjutniuk Görögországon, akkor onnantól szinte

akadálytalan az útjuk Európa szíve felé,

mert a balkáni országok nemcsak határőrizeti szerveik erő- és eszközhiánya miatt képtelenek kiszűrni a terrorgyanús személyeket, de az ezekben az országokban élő

iszlám közösségek segíthetik is az útját a potenciális terroristáknak.

„A dzsihadisták rendszerint a menekültek és a gazdasági migránsok csoportjaihoz csatlakozva próbálnak bejutni a célországokba. (...) Az álcázás gyakorlata már a forrásországokban is ismert, ahol a dzsihadisták olykor nőknek öltözve, burkában próbálnak meg átjutni az ellenőrzőpontoknál. A harcosok között – amint azt az európai terrortámadások nyomozati anyaga feltárta – az európai állampolgársággal is rendelkező visszatérők és az először érkezők egyaránt jelen vannak. Ezt jól példázzák a 2015. novemberi párizsi terrortámadások, amelyek elkövetői hamis szíriai dokumentumokkal jutottak be Leroson keresztül Európába” – mutat rá az elemzés.

Speidl Bianka felidézi, hogy a korábbi migránsinvázió idején, 2015-2016-ban, több mint

400 olyan migráns érkezett menedékkérőként Németországba, akik később a közel-keleti dzsihadista csoportokkal való kapcsolataik miatt vonták magukra a hatóságok figyelmét.

Ugyanakkor 2019 májusában Franco Gabrielli olasz rendőrfőnök is kijelentette a balkáni rendőrség vezetőivel Rómában tartott találkozóján: bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a migránsok között nagy valószínűséggel jelen vannak azok a visszatérő dzsihadisták, akik már európai országokból utaztak kiképzésre – például – szíriai táborokba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére