Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Albánia tömeges oltókampányt indított a turisztikai szezon kezdetére tekintettel

888

2021.03.28. 18:25

Albánia tömeges oltókampányt indított vasárnap, hogy felkészüljön a turistaszezonra.

A 2,8 millió lakosú balkáni országba korábban 192 ezer adag érkezett a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű koronavírus elleni vakcinájából. További félmillió dózis a következő két hónapban várható. Hetven évesnél idősebb emberek százai gyülekeztek vasárnap Tirana főterén két sátorban kialakított oltóközpont előtt immunizálásra várva.

Az oltási kampány csak nehezen indult el Albániában a Sinovac vakcinájának megérkezésééig. Január közepe óta ugyanis a balkáni államba alig százezer dózis jutott el a Pfizer/BioNTech, AstraZeneca és a Szputnyik V oltóanyagokból. Eddig csak 65 ezer egészségügyi dolgozót, a nyolcvan évesnél idősebbeket és tanárokat oltották be.

Albánia eddig mintegy 2,5 millió adag vakcinát rendelt. A kormányzat tájékoztatása szerint további oltóanyagot is be kívánnak szerezni, hogy 2022 elejéig a teljes lakosságot immunizálják. Az ország vezetése azonban már a nyáron megnyitná az országot a turisták előtt. A turizmus ugyanis a balkáni állam gazdaságának jelentős iparágává nőtte ki magát. „Úgy vélem, hogy ez a turisztikai szezon jóval lazább lesz, köszönhetően a fertőzési láncolatok elleni fellépésnek” – fogalmazott Edi Rama miniszterelnök. Az Albániába érkező turistáknak nem kell majd felmutatniuk oltásukat igazoló iratokat.

Albániában a járvány kitörése óta több mint 123 ezer fertőzöttet regisztráltak, akik közül 2204-en haltak meg a vírus okozta Covid-19 betegségben.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére