Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora a hõség Japánban, hogy már nyolcvanan meghaltak

Bokor Gábor

2018.07.24. 12:05

Korábban soha nem látott mértékû hõhullám van Japánban. Az elmúlt három hétben már nyolcvanan meghaltak, 35-en pedig kórházba kerültek az elviselhetetlen hõség miatt.
TOKIÓ, 12:05

Korábban soha nem látott mértékű hőhullám van Japánban. Az elmúlt három hétben már nyolcvanan meghaltak, 35-en pedig kórházba kerültek az elviselhetetlen hőség miatt.

A hivatalos jelentések szerint csak az elmúlt héten 65-en haltak meg a nagy hőségben, amely helyenként még árnyékban is meghaladta a 35 Celsius-fokot. Az azt megelőző két hétben 15-en haltak meg. 

A tokiói tűzoltóság előzetes adatai szerint csak hétfőn rekordszámú, 371 embert vittek kórházba a fővárosban és környékén a hőség miatt. 

Az áldozatok többsége idős ember volt, de a gyerekeket sem kímélte a szélsőséges időjárás. Egy hatéves fiú hőgutát kapott, miután a kinti játékot követően beült a klíma nélküli osztályterembe.

Azonnali lépéseket kell tennünk a gyermekek védelme érdekében"

– mondta Szuga Josihide japán kormányszóvivő kedd reggeli sajtótájékoztatóján. Ezt követően ismertette, hogy a kabinet azt tervezi, hogy jövő nyártól állami támogatást nyújt a klímaberendezést vásárló oktatási intézményeknek. 2017. április 1-jei adatok szerint az állami iskolák osztálytermeinek kevesebb mint fele volt felszerelve ilyen eszközökkel.

A hőség miatt fontolgatják a nyári szünet meghosszabbítását. Több térségben példátlan a forróság"

– mondta Takekava Motoaki, a japán meteorológiai szolgálat egyik munkatársa, aki természeti katasztrófaként jellemezte a hőhullámot. 

A napokban Japán-szerte megdőltek a rekordok: a fővárostól északra található Kumagajában hétfőn 41,1 Celsius-fokot mértek. Tokióban is 40 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, amire korábban eddig nem volt példa. A japán meteorológiai szolgálat szerint augusztus elejéig folytatódhat a rendkívüli hőség, és mindössze rövidebb időre köszönthet be az enyhülés. A katasztrófavédelem felszólította a lakosokat, hogy használják a klímát, igyanak sok vizet és rendszeresen tartsanak szünetet munka közben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére