Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkor most mégsem orosz dezinformáció a Hunter Biden-ügy?

888.hu

2022.03.23. 13:30

Ukrajnai ügyek is feltűnnek

 

Mint ismert, 2020 őszén a New York Post című amerikai lap kezdett cikkezni a Biden-család botrányos ügyeiről, amelyeket Hunter Biden laptopjáról szereztek meg, amit az elnök fia egy szervizben felejtett.

A korrupciós ügyek mellett szexvideók is előkerültek az amerikai elnök (akkor még elnökjelölt) fiáról, de az is kiderült, hogy Hunter súlyos kokainfüggőségtől szenved, amit titkolni próbáltak a nyilvánosság elől.

 

A laptop tartalmából kiderült, hogy Joe Biden mindvégig személyesen is érintett lehetett az ügyben, ugyanis a befolyását felhasználva előnyös üzleti kapcsolatok megkötésével segíthette a fiát. Hunter korábban szervezett egy titkos találkozót édesapja és egy ukrán üzletember között. Hunter Biden 2014-től volt az ukrán Burisma nevű cég igazgatótanácsának tagja havi 50 ezer dolláros javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata.

 

 

Joe Biden pedig még Barack Obama alelnökeként nyomást gyakorolt az ukrán kormányra, hogy rúgják ki azt a főügyészt, aki a Burisma és Hunter Biden korrupciós ügyeit vizsgálta.

 

Emlékezetes, az ügyekről készült cikkeket a közösségi médiában cenzúrázták, illetve orosz dezinformációs kampányt kiáltott mindenki.

 

Azóta eltelt több mint egy év és úgy tűnik, hogy mégsem fake news-ról volt szó.

A New York Times több mint egy évvel később úgy döntött, hogy cikket közölnek Hunter Bidenről és ügyeiről, amiben korábbi álláspontjuknak szögesen ellentmondva beismerik, hogy az ügy valós – hívta fel rá a figyelmet a botrányt előzetesen közlő New York Post.

 

A nyomozást ismerő személyek szerint az ügyészek megvizsgálták a Biden, Archer és mások között a Burisma- és más külföldi üzleti tevékenységekről szóló e-maileket. Ezeket az e-maileket a The New York Times szerezte meg egy olyan fájlokból álló gyorsítótárból, amely a jelek szerint egy olyan laptopról származik, amelyet Biden egy delaware-i javítóműhelyben hagyott ott. Az e-mailt és a többi, a cache-ben lévő e-mailt olyan emberek hitelesítették, akik ismerik azokat és a nyomozást”

írja a New York Times friss cikkében teljesen ellentmondva a korábbi narratívájuknak.

 

Összeszedtünk néhány ügyet, amit érdemes lehet újra feltárni.

 

Kétes ügyek Ukrajnában

 

A Hunter laptopján található e-mailek és szöveges üzenetek által feltárt legnyilvánvalóbb botrány a befolyásszerzéssel kapcsolatos, amelyben Joe Biden nyilvánvalóan részt vett Barack Obama alelnökeként eltöltött nyolc éve alatt, és amelyben Ukrajna nagy szerepet játszott.

A The New York Times a múlt heti, előremenekülés szagú írásában érintette az ukrán vonatkozást azzal, hogy megemlítette Hunter burismai kapcsolatát, majd idézte a laptopról előkerült e-maileket, amelyek szerint a fiatalabb Biden kihasználta apja pozícióját. De a Times tudósítása a burismai botrányról felszínes volt: nem tett említést Hunter kinevezéséről a Burisma Holdings igazgatótanácsába, havi 50 ezer dolláros fizetésért. Hunter Bidennek nem volt tapasztalata az energetikában.

 

Kína sem maradt ki a buliból

 

Ukrajna csak egy része a Hunter által a „nagyfiú” nevében végzett befolyásszerzésben.

A kiszivárgott adatok szerint a fiatalabb Biden „nagyfiú”-nak nevezte az apját.

 

Kína is nagy szerepet játszott a családi vállalkozásban. Tavaly a Times röviden arról számolt be, hogy Hunter Biden egyik érdekeltsége, a Bohai Harvest Equity Investment Fund segített koordinálni, hogy egy kínai bányavállalat megvásárolja a világ legnagyobb kobaltforrását Kongóban.

 

Hunter Biden cégének, a Bohai-nak az ügyletben betöltött szerepe pedig ismét közvetlenül Joe Bidenhez kapcsolódik, mivel Hunter állítólag kevesebb mint két héttel azután indította el ezt az új közös vállalkozást kínai üzleti partnerekkel, hogy az Air Force Two repülőgépen Kínába utazott akkori alelnök édesapjával.

 

(Photo by OLIVIER DOULIERY / various sources / AFP)

 

Egy kis zsebpénz Moszkvából

 

Bár valószínűleg a legjelentősebb ügyeket Ukrajnában és Kínába kell keresni, a színen feltűnik Moszkva is. Egy szenátusi jelentés szerint Hunter összesen 3,5 millió dollárt kapott a volt moszkvai polgármester feleségétől, egy kazahsztáni befektetőtől és több más személytől.

 

Ukrajnában kirúgják a Burisma ügyében nyomozó ügyészt

 

Az ügyészt, Viktor Shokint azt követően bocsátották el, hogy Biden azzal fenyegetőzött, hogy hitelgaranciát tart vissza, ha az ukrán kormány nem hajlandó elbocsátani az embert. Egy 2018-as eseményről készült videófelvételen Biden elmesélte:

Azt mondtam, hogy nem kapjátok meg az egymilliárd dollárt. (...) Rájuk néztem, és azt mondtam: »Hat óra múlva elmegyek. Ha az ügyészt nem rúgják ki, akkor nem kapják meg a pénzt. A kurva anyját. Kirúgták. És olyasvalakit tettek a helyére, aki akkoriban megbízható volt «.”

 

 

Miközben az Obama-kormányzat megpróbálta kiforgatni Bidennek a Shokin kirúgására irányuló nyomásgyakorlását azzal, hogy a nemzetközi közösség követelte Ukrajnától az államügyész menesztését, egy külügyminisztériumi tisztviselő a kongresszusi tanúvallomás során cáfolta ezt az állítást.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére