Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ahhoz képest, hogy állítólag csökken a migrációs nyomás, 7,3 százalékkal nőtt a menedékkérők száma Franciaországban tavaly

Békési Marcell

2020.01.22. 10:00

A francia bevándorlási hivatal éves jelentése szerint a legtöbben Nyugat-Afrikából, Afganisztánból, Albániából és meglepő módon Grúziából érkeztek.

2018-hoz képest 7,3 százalékkal emelkedett, vagyis nagyjából 138 ezer főre nőtt a menedékkérelmet először beadó migránsok száma Franciaországban.

Ez a mennyiség egyébként csak töredéke az éves szinten nagyjából félmillió, Franciaországba érkező bevándorlónak, hiszen a szám nem tartalmazza az illegálisan vagy családegyesítéssel érkező, illetve sokadszorra kérelmét benyújtó menekülteket.

A statisztikában némileg fura, hogy – és ezen a televízióban nyilatkozó szakértő is meglepődött – évek óta először került fel a top háromba keresztény többségű ország Grúzia személyében, aminek a harmadik helyet sikerült elcsípnie nagyjából nyolcezer kérelemmel.

De nem kell aggódni, a maradék 130 ezer fő valószínűleg többnyire tisztességes muszlim.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a menedékkérelmeket nem fogadja el automatikusan az állam, és Franciaországban épp tavaly szigorítottak a rendszeren, valamint a menedékkérők egy része, például az üldözött afrikai és közel-keleti keresztények indokoltan is érkezhetnek, de az is, hogy Franciaország lakosságának immár 12 százaléka első generációs migráns.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére