Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggódhatunk: kezd meghonosodni Európában a nemi csonkítás

Nagy Gábor

2019.08.01. 14:30

Ez is az illegális bevándorlás következménye.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint több mint kétszázmillió olyan nő él a világon, akinek a nemi szervét kulturális, társadalmi vagy vallási szokásokra hivatkozva csonkították meg. Európában közel 500 ezer áldozat él, de a számuk egyre csak növekszik, pedig az EU összes tagállamában bűncselekménynek számít a nemi szervek csonkítása.

A franciaországi közegészségügyi hivatal nemrég publikált jelentése szerint míg a 2000-es évek közepén körülbelül 60 ezer nagykorú megcsonkított nőt regisztráltak az országban, tíz évvel később ez a szám (csak Franciaországban) már megközelítette a 125 ezret. A jelentés az adatok emelkedését a bevándorló népességen belüli nők számának növekedésével, illetve a második generáció elöregedésével magyarázza, arra is kitérve: az Európában öncsonkítást végző közösségek többsége Afrika francia ajkú területeiről érkezik.

Franciaország azonban még mindig csak a második az Egyesült Királyság mögött, ahol mindössze egy év alatt (2018 áprilisa és 2019 márciusa között) 6415 bejegyzett esetet regisztráltak. A brit nemzeti egészségügyi szolgálat szerint a legtöbb női nemi csonkítást Birmingham városában regisztrálták, összesen 305-öt. Nagy-Britanniában egyébként évtizedek óta tiltott gyakorlatról van szó, éppen ezért váltott ki nagy felháborodást idén februárban egy ugandai származású nő esete, aki hároméves kislányán végzett rituális csonkítást.

A The Guardian brit napilap akkor azt írta, az ügy mérföldkő lehet, mégpedig azért, mert ez volt a legelső eset, hogy az anyát csonkítás vádjával el is ítélték, noha a ghánai származású apát felmentették. A probléma az összes EU-tagállamban jellemző: a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete jelentése szerint átlagosan 2-10 eljárást indítanak évente tagállamonként a csonkítást elkövetők ellen, az esetek többségében azonban felmentik a vádlottakat.

Az Európai Parlament több éve kemény harcot folytat a visszafordíthatatlan károkat okozó, sokszor súlyos fertőzéssel és lelki traumával párosuló gyakorlat ellen. Az uniós testület a megoldást a megelőzésben látja, ezért számos szervezettel együttműködve igyekeznek azonosítani a veszélyeztetett gyermekeket, hogy családjukkal közösen megelőző intézkedéseket hajtsanak végre. Az intézkedések gyakorlati haszna azonban megkérdőjelezhető – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére