Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afganisztánban 1,6 millió adag felhasználatlan vakcina vész kárba

888.hu

2021.10.06. 22:00

Afganisztánban 1,6 millió adag felhasználatlan koronavírus elleni vakcina szavatossága jár le a közeljövőben, ezért minél hamarabb be kell adni ezeket a védőoltásokat – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán a Twitter-oldalán.

 

A radikális iszlamista tálibok augusztusi hatalomátvétele óta jelentősen visszaesett a tesztelések és az oltakozások száma. A WHO nem említett erre vonatkozó pontos adatokat, ugyanakkor közölte, hogy partnerszervezetek segítségével tizenhat afgán tartományban igyekeznek javítani a statisztikákon.

Közölték azt is, hogy egészségügyi segélycsomagokat küldtek két kabuli kórháznak és tartományi irodáiknak. A támogatás mintegy ötvenezer ember orvosi ellátására elegendő.

Hozzátették, hogy augusztus óta 360 afgán egészségügyi intézményt láttak el egészségügyi készletekkel, amelyek nagyjából 3,9 millió ember szükségleteit képesek fedezni.

Ugyanakkor a WHO értesülései szerint a koronavírusos betegeket kezelő 37 klinikából kilenc zárt be szeptemberben. Az afgán egészségügyi ellátórendszer több ezer munkatársa hónapok óta nem kapott bért. Az Egészségügyi Világszervezet már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy az afgán egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélén áll.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére