Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A YouTube cenzúrázni akart egy Juncker interjút

888.hu

2016.09.19. 21:28

Egy francia videóblogger interjút készített Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. A hölgy közzétett egy rejtett kamerás videót arról, hogy az interjú készítése elõtt a YouTube egyik munkatársa megpróbálta meggyõzni arról, hogy ne tegye fel provokatív kérdéseit.
BRÜSSZEL, 21:28

Egy francia videóblogger interjút készített Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. A hölgy közzétett egy rejtett kamerás videót arról, hogy az interjú készítése előtt a YouTube egyik munkatársa megpróbálta meggyőzni arról, hogy ne tegye fel provokatív kérdéseit.

Ne akarj kibabrálni a YouTube-bal és az Európai Bizottsággal, vagy azokkal, akik megbíznak benned. Illetve csak akkor, ha nem érdekel egy hosszú karrier a YouTube-nál"

– mondta a YouTube alkalmazottja Laetitia Birbes videóbloggernek. Hozzátette: ha egy keményebb kérdést szeretne intézni Junckerhez, akkor azt először meg kell beszélnie Natasha Bertaud-val, a Bizottság elnökének szóvivőjével.

Először azt gondoltam, hogy a YouTube befolyásolni akar engem. Aztán mindez súlyosabb formát öltött és egy ponton azt éreztem, hogy fenyegetnek engem"

– mondta Birbes egy Facebook videóban.

A videómegosztó oldal munkatársa azt szerette volna, hogy a beszélgetés politikamentes legyen.

Azt szerették volna, ha puha kérdéseket teszek fel neki. A lényeg az volt, csináljak reklámot Junckernek. Az akarták, hogy megkérdezzem tőle, hogy mi a boldogság. Vagy azt, hogy miért használ egy régi Nokiát, vagy azt, hogy mi a helyzet a kutyájával, Platónnal"

– mondta Birbes a francia Rue 89 hírportálnak.

A francia blogger YouTube csatornájának 64 000 feliratkozója van. A csatorna neve Le Corps, la Maison, l’Esprit, azaz A test, az otthon és a szellem.

A választás világos volt: vagy csinálom amit elterveztem, de akkor elveszíthetek mindent, vagy megteszem amit tőlem kérnek. Végül kockáztattam. Szerettem volna őszinte maradni magammal és azokkal is akik engem követnek"

– mondta a blogger az esetről készült videójában.

Birbes végül kellemetlen kérdéseket tett fel Junckernek elődjével, José Manuel Barrosoval kapcsolatban, aki jelenleg a Goldman Sachs nevű pénzügyi óriásnál dolgozik. A blogger hölgy Luxembourg adópolitikájáról is kérdezte Junckert, amely az ő pénzügyminisztersége, majd miniszterelnöksége idején vált adóparadicsommá.

A Google – amely a YouTube tulajdonosa – egyik szóvivője tagadta, hogy irányítani próbálták volna a kérdezőt.

Laetitianak kemény kérdései voltak Juncker elnök úrhoz és a tanácsunkat kérte az interjú előtt, hogy hogyan tegye fel ezeket. A kollégánk mindössze arra bátorította, hogy inkább  legyen tisztelettudó, mint konfrontatív – mindössze ennyi történt."

Birbes szerint az interjú után a Google megkereste, hogy legyen a YouTube emberi jogokkal foglalkozó nagykövete, amelyért 25 000 eurós fizetést ajánlottak neki.

Elveszve érzem magam. Miért most hozakodtak elő ezzel az ajánlattal? Ez most őszinte vagy sem? Azért csinálják, hogy megvegyenek, hogy ne beszéljek a videóról és arról ami történt? Azt hiszem ezt most nem írhatom alá. Sokkolt, hogy megpróbáltak manipulálni és megfélemlíteni. Ezt nem szabad elhallgatnom"

– mondta a blogger.

Az Európai Bizottság szóvivője, Margaritisz Szkínász mindössze annyit mondott az esetről, hogy Juncker elég tapasztalt interjúalany ahhoz, hogy állja a sarat a nehéz kérdéseknél is és nincs szüksége védelemre a YouTube-tól – írja a Reuters.

A YouTube annyit közölt, hogy az alkalmazottjuk mindössze Birbes kérdéseire válaszolt, aki nem volt biztos abban, hogy hogyan is kérdezzen Junckertől.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére