Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A VW megpróbálta eltüntetni a dízelbotrány nyomait

888.hu

2016.03.15. 19:18

A Volkswagen egy volt alkalmazottja feljelentette a céget, mert, mint mondta, az autógyártó amerikai központjában a dízelbotránnyal kapcsolatos adatokat semmisítettek meg, mikor megtudták, hogy lebuktak.
MICHIGAN, 18:58

A Volkswagen egy volt alkalmazottja feljelentette a céget, mert, mint mondta, az autógyártó amerikai központjában a dízelbotránnyal kapcsolatos adatokat semmisítettek meg, mikor megtudták, hogy lebuktak.

A Volkswagen még decemberben rúgta ki egy amerikai alkalmazottját, mert attól tartott, hogy a férfi feldobja a céget az amerikai hatóságoknál. A VW America jogászának dolgozó információs menedzser ugyanis állítása szerint tanúja volt, amint az autógyártó olyan elektronikus dokumentumokat semmisített meg, amelyek bizonyító erejűek lehettek volna a dízelbortány kapcsán a cég ellen indult vizsgálatok során. A VW tagadja, hogy alkalmazottja elbocsátásának köze lenne a dízelbortányhoz.

A Volkswagen America és az amerikai igazságügyi minisztérium közti megegyezést biztosan nem fogja segíteni a VW ellen indított per; a társaság épp arról tárgyal az amerikai hatóságokkal, hogy mekkora bírságot fizessen, amiért 600 ezer az amerikai utakon futó dízelautó károsanyag-kibocsátási adatait meghamisította.

A VW ellen egyébként több ezer polgári peres eljárás is indult, és 3,3 milliárd eurós bírságra számíthat Németországban is, miután intézményi befektetők kedden feljelentették a céget a braunschweigi területi bíróságon. A közel 300 befektetők képviselő feljelentők szerint a Volkswagen túl sokáig ült a dízelbortánnyal kapcsolatos információkon, többszöri felszólítás ellenére sem ült asztalhoz a kárpótlást követelő befektetőkkel, és nem ismerte el, hogy a bortány jelentős károkat okozott a befektetőknek.

(Bloomberg, New York Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére