Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A volt német kancellár azt akarja, hogy beindítsak az Északi Áramlat 2-t

888.hu

2022.08.03. 12:50

Gerhard Schröder találkozott Vlagyimir Putyinnal.

 

Gerhard Schröder volt német kancellár megerősítette, hogy találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel .

A jó hír az, hogy a Kreml tárgyalásos megoldást akar”

közölte a politikus a Stern magazinnal.

Schröder a múlt héten járt Moszkvában. Szerinte az első siker a gabonamegállapodás volt. „Talán ez lassan tűzszünetté bővíthető” – mondta a volt kancellár.

Természetesen Németországnak és a szövetségi kormánynak különleges felelőssége van, Franciaországgal együtt. Jelenleg nem tesznek eléget, ez a benyomásom, mert egy dolog világos: tárgyalások nélkül nem fog működni”

– mondta Schröder.

 

Schröder ismét „az orosz kormány hibájának” nevezte a háborút. Ugyanakkor hozzátette: „Ha a valóban lényeges problémákat nézzük, akkor azok megoldhatók”.

Beszélt az Északi Áramlat 2 gázvezetékről is. Schröder a Rosznyeft orosz olajtársaság igazgatótanácsának elnöke, valamint az Északi Áramlat gázvezetéket üzemeltető társaság részvényesi bizottságának elnöke is egyben.

A Kremlhez hasonlóan Schröder is a Siemens-csoportot okolta a gázszállítások elmaradásáért, és az Északi Áramlat 2 vezeték üzembe helyezése mellett kampányolt.

Az Északi Áramlat 2 készen áll. Ha nagyon szorul a helyzet, ott van ez a vezeték, és mindkét Északi Áramlat vezetékkel nem lenne ellátási probléma a német ipar és a német háztartások számára”

– mondta.

Ellenkező esetben „viselni kell a következményeket. És ezek Németországban is hatalmasak lesznek”. Ha a gázárak a várakozásoknak megfelelően tovább emelkednek, az emberek hamarosan azt kérdezik majd, hogy miért nem áramlik gáz az új vezetéken keresztül.

 

Közben Olaf Scholz német kancellár közölte: befejeződött az Északi Áramlat-1 földgázvezetékhez szükséges turbina karbantartása, így nincs technikai akadálya annak, hogy Oroszország teljesítse a gázszállítási szerződésekben vállalt kötelezettségeit.

A kancellár a több tonnás berendezés előtt tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a turbina nem csupán kifogástalan állapotban van, hanem az összes hivatalos dokumentum is rendelkezésre áll ahhoz, hogy leszállítsák a vezetéket üzemeltető Gazprom orosz állami energetikai óriásvállalatnak.

A turbina használatba vételének jogi akadályai sincsenek, hiszen a földgázkitermelés és a földgázkereskedelem területét nem érintik az Ukrajna ellen indított háborúja miatt Oroszországra kivetett szankciók.

Már csak arra van szükség, hogy az orosz fél oldalán legyen valaki, aki azt akarja, hogy megérkezzen a berendezés – mondta Olaf Scholz.

Az Északi Áramlat-1 mindössze 20 százalékos kapacitáson működik, a Gazprom állítása szerint kizárólag a turbina karbantartásával összefüggő műszaki okok miatt.

(Photo by SASCHA SCHUERMANN / AFP)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére