Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vita után Trump újra versenyben van

888.hu

2016.10.10. 13:58

Frank Luntz, republikánus közvélemény-kutató szerint Donald Trump újra versenyben van a jelöltségért, miután vasárnap este remekelt a vitán.

Azt hiszem korábban idő előtt leírtam Trumpot. Miután beszéltem a szavazókkal kijelenthető: visszatért a versenybe"

– írta Twitteren Luntz a második vita után.

A vasárnapi vita előtti héten egyre jobban kezdett eldurvulni a kampány. Trumpról kiszivárgott egy felvétel pénteken, amelyen arról beszélt, hogy megpróbált elcsábítani egy házas asszonyt. "Elkapom a p888csáját, mert egy sztárnak megengedhető az ilyesmi" – fogalmazott Trump.

Hillary Clinton szintén gondban van, hiszen Julian Assange és a WikiLeaks bejelentette, hogy ezután hetente szivárogtatnak ki olyan e-maileket és anyagokat, amelyekben terhelő adatok vannak Clintonra nézve.

A közvélemény-kutatók egy része szinte teljesen lemondott arról, hogy Trumpnak bármi esélye legyen, ám most mindez megváltozott.

Luntz szerint a fókuszcsoportos vizsgálat során a vita előtt 8-an voltak hajlandóak Hillaryre szavazni, és 9-en Trumpra. A vita után mindössze 4-en mondták, hogy hajlandóak Hillaryre szavazni és 18-an nyilatkoztak úgy, hogy leadnák a szavazatukat Trumpra.

Luntz szerint "Trumpnak ezúttal remek volt a humorérzéke, vicces és ironikus volt, nem pedig gonosz és utálatos, mint korábban". A közvélemény-kutató úgy vélekedett, hogy Trump számára óriási segítség volt a vasárnap esti vita.

A Hillary-rajongó, liberális CNN a vita után azonnal lehozta saját közvélemény-kutatását, amelyben azonban 57-34-re Clinton nyert.

A CNN azzal váltott ki vitát korábban, hogy az elnökválasztási kampány során, akár még a híradóban elhangzó, Trumppal kapcsolatos híreket is kommentálták a bemondók. Természetesen a "független" hírcsatorna Trumppal kapcsolatban csak negatív kommentárt hallatott.

(Business Insider)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére