Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A visegrádi négyek számára is kulcsfontosságú az osztrák választás

Nagy Gábor

2019.09.29. 11:18

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője úgy látja, hogy a visegrádi országok (V4) számára is kulcsfontosságú a vasárnapi osztrák választás eredménye.

Az elemző szerint, ha Sebastian Kurz (a közvélemény-kutatások által győzelemre esélyesnek tartott) Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője újra az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) alakít kormánykoalíciót, az egyfajta garancia lehet arra, hogy Ausztria, a V4-ek szövetségeseként, kitart bevándorlásellenes álláspontja mellett.

Egyetlen kérdés körül forog az osztrák választás

Mint ismert, a Strache-botrány kirobbanását követően nemcsak az FPÖ vezetőjének, hanem a kormánykoalíció felmondásával Sebastian Kurz kancellárnak is távoznia kellett pozíciójából, Alexander Van der Bellen államfő pedig szeptember 29-ére előrehozott választást hirdetett ki. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és az Osztrák Néppárt (ÖVP) között meglévő feszültséget némileg mérsékelte, hogy immáron a bevándorlásellenes párt korábbi államfőjelöltje, Norbert [...]

Deák Dániel a köztévé reggeli műsorában azt mondta: a migráció kérdése központi eleme volt az osztrák választási kampánynak, és a lehetséges koalíciós partnerek közül a szabadságpárt programja áll legközelebb Sebastian Kurz migrációs politikájához. Mint emlékeztetett: Sebastian Kurz külügyminisztersége és kancellársága idején a bevándorlás kérdésében mindig szembehelyezkedett a német kormány akaratával, és annak ellenére megtartotta migrációellenes álláspontját, hogy 2016-ban éles bírálatokat kapott Angela Merkel német kancellártól.

Megjegyezte: Sebastian Kurz nemrég megjelent önéletrajzi könyve szerint Angela Merkel informális csatornákon is megpróbálta rávenni arra, hogy ne támogassa a balkáni migrációs útvonal lezárását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére