Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világméretû hackertámadás az oroszok ellen irányult?

888.hu

2017.05.14. 16:58

A kiberterrorizmus megnyilvánulásának nevezte a WannaCry rosszindulatú programmal pénteken elkövetett támadást Franc Klincevics, az orosz parlament védelmi bizottságának elsõ elnökhelyettese.
MOSZKVA, 16:58

A kiberterrorizmus megnyilvánulásának nevezte a WannaCry rosszindulatú programmal pénteken elkövetett támadást Franc Klincevics, az orosz parlament védelmi bizottságának első elnökhelyettese. 

Klincevics  a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy ilyen tömeges, és feltehetően egy központból végrehajtott, vagy egymással összefüggésben álló hackertámadásokra még nem volt példa – írja az MTI.

A  Kaspersky Lab orosz számítógépes biztonsági cég pénteken azt állította, hogy a legtöbb fertőzési kísérlet Oroszországban történt.

A politikus szerint a társadalom normális működését biztosító, létfontosságú rendszereket ért támadás, ezért, mint mondta, "az emberiségnek kiberterrorizmussal van dolga". Úgy vélekedett, hogy "a világ nagyon komoly figyelmeztetést kapott".

Oroszországban pénteken a hivatalos jelentések szerint egyebek közt a legnagyobb orosz pénzintézménynél, a Szberbanknál, a Megafon és a Vimpelkom mobiltelefon-szolgáltatónál, a belügyi, a katasztrófaelhárítási és az egészségügyi minisztériumnál és az állami vasúttársaságnál észleltek kibertámadást. "Kritikus" károkat sehol sem ismertek el, az érintett intézmények az állították, hogy a behatolást elhárították vagy lokalizálták.       

Az autógyárak, kórházak, boltok, vasúttársaságok és iskolák informatikai rendszereit is megbénító vírus terjedése lassult ugyan, de félő, hogy szusszanásnyinál nem lesz hosszabb a szünet. Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter vasárnap a BBC brit hírtelevíziónak azt mondta, London milliárdokat költ a kibertámadások elleni védekezésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére