Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világhírû brit tudós keményen beoltotta a libsiket

888.hu

2018.07.18. 17:10

Richard Dawkinst, a világhírû brit tudóst rasszistának és iszlamofóbnak nevezték egy Twitter-posztja miatt. A brit liberális Independent címû lap rá is kérdezett az esetre Dawkinsnál, aki nemhogy visszakozott volna, hanem még rá is tett egy lapáttal.

Richard Dawkinst, a világhírű brit tudóst rasszistának és iszlamofóbnak nevezték egy Twitter-posztja miatt. A brit liberális Independent című lap rá is kérdezett az esetre Dawkinsnál, aki nemhogy visszakozott volna, hanem még rá is tett egy lapáttal.

Richard Dawkins egy fényképet tett ki Twitter-oldalára, amelyen a winchesteri székesegyház mellett üldögél egy padon. A képhez tartozó szöveg pedig az volt, hogy

Épp a Winchester harangjait hallgatom, amely egyike nagyszerű középkori katedrálisainknak. Sokkal kellemesebb a hangjuk, mint az agresszív hangzású "Allahu Akbarnak". Vagy ezt csak a kulturális hátterem [mondatja velem]?"

– írta ki a tudós.

Ki az a Richard Dawkins? Brit etológus, evolúciós biológus és népszerű tudományos író. Népszerűsége és ismertsége globálisan David Attenborough-hoz mérhető, Magyarországon azonban talán kevesebben ismerik, mint a természetfilmest. Hírnevét 1976-ban Az önző gén című könyvével alapozta meg, amelyben ismertette a géncentrikus evolúció lényegét és annak utolsó fejezetével megalkotta a memetika alapjait. Ezt követte 1982-ben A hódító gén című könyve, amely szintén nagy sikert aratott. Dawkins ateista nézeteiről ismert, gyakran nyilvánul meg vallási témákban.

Az "Allahu Akbar", vagyis "Allah a legnagyobb" kifejezést annak kapcsán használta Dawkins, hogy a müezzinek imára hívó éneke is ezzel kezdődik. Ebben a kontextusban írta, hogy mennyivel szebb a harangszó, mint az ordító müezzin hangja.

Erre már a muszlim-imádatáról hírhedt Independent is felkapta a fejét (erről ITT és ITT találsz cikkeket), az újságíró gyorsan össze is gyűjtötte a Dawkinst gyalázó twitteket, persze csak a szalonképeseket.

A jelzők között szerepel az "intoleráns", "előítéletes", "agresszív", "kellemetlen", "öreg rasszista", "nevetséges", "tudatlan", "iszlamofób" kifejezések.

Az egyik válaszoló (Joey Ayoub) szerint ez a neveltetéséből ered, ugyanis egy "keresztény-muszlim" (!!!) (Dawkins 1941-ben született) országban nevelkedett fel. És csak azért érzi agresszívnek a müezzin imára hívását, mert sosem vette a fáradtságot, hogy az angolon kívül más kultúrkört is megismerjen.

Volt olyan brit muszlim, aki azt írta, hogy ő pedig hasonlóan érez a winchesteri harangszó iránt.

Dawkinst korábban is vádolták már iszlamofóbiával: tavaly egy amerikai egyetemi rádió mondta vissza a szerepeltetését emiatt. Erre válaszul egy nyílt levélben tiltakozott, amelyben leírta, hogy sosem becsmérelte az iszlámot. A rádió által kifogásolt beszédében ő az iszlamizációról beszélt, amely alatt a politikai iszlám és az iszlám fundamentalizmus előretörését értette.

Természtesen az Independent is megkérdezte Dawkinst a legújabb tweetjével kapcsolatban, ám a válaszát nem tették zsebre.

A templomok harangjainak hangjai gyönyörűek. A müezzin imára hívó éneke is nagyon szép lehet, ha megfelelő hangon adják elő"

– mondta tudós, majd hozzátette:

Ám az "Allahu Akbar" az utolsó dolog amit hallasz, mielőtt felrobbantja magát egy öngyilkos merénylő".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére