Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Világbank kiáll a tervezett migráció mellett

Tóth Dalma

2017.05.08. 11:58

A Világbank tervezett népességvándorlást javasol, hogy a jövõ generációinak ne kelljen megvárniuk azt a pontot, amikor kénytelenek lesznek elhagyni az otthonukat, mivel az megszûnik létezni a globális éghajlatváltozás következtében.
WASHINGTON, 11:58

A Világbank tervezett népességvándorlást javasol, hogy a jövő generációinak ne kelljen megvárniuk azt a pontot, amikor kénytelenek lesznek elhagyni az otthonukat, mivel az a globális éghajlatváltozás következtében megszűnik létezni.

Ausztráliának és Új-Zélandnak be kellene engednie azon csendes-óceáni nemzetek állampolgárait, akiket a globális éghajlatváltozás fenyeget. Így fellendíthetnék a gazdaságot, valamint megelőzhetnék a rájuk váró tömeges kényszermigrációt is – áll a Világbank tanulmányában.

A globális éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében a Világbank egyik javaslata szerint Tuvalu és Kiribati lakosainak engedélyezni kellene az átmeneti letelepedést és a munkavállalást Ausztráliában és Új-Zélandon.

Tuvalu lakossága 11 000 főre, Kiribatié pedig 107 000 főre tehető.

A két szigetvilág alacsonyan fekszik a Csendes-óceánon, ezért kiszolgáltatottak a globális éghajlatváltozás következményeinek, többek között a tengerszint emelkedésének. A vízszint megemelkedése már érezhető mindkét országban, mert már több szigetet és otthont is elárasztott az óceán. A Világbank emiatt kiáll a lassú, szervezett migráció mellett, mert nem szeretnék azt, ha hirtelen tömegek indulnának meg Ausztrália és Új-Zéland felé.

A számítások szerint, ha megnyitnák a határokat, akkor 1 300 kiribati és tuvalui lakos vándorolna a szomszédos országokba. A szigetországok kormányai azt szeretnék, ha lassú és önkéntes lenne a migráció, mivel nem akarják, hogy a hazájukat elhagyó embereket migránsként kezeljék.

Eddig 17 ember kért – 11 Tuvaluból 5 pedig Karibatiból – menekültkérelmet Új-Zélandon a globális éghajlatváltozásra hivatkozva. Ezidáig senkinek sem bírálták el pozitívan a kérelmét, 13-at visszautasítottak 4 pedig még elbírálás alatt áll, de valószínűleg a kérvényezők nem fogják megkapni a menekültstátusz, mivel a menekültek helyzetére vonatkozó egyezmény nem ismeri el a globális éghajlatváltozást, mint a menekülést kiváltó okot.

A The Guardian szerint Ausztrália és Új-Zéland inkább a globális éghajlatváltozás negatív hatásainak megelőzésére és csökkentésére törekedne a lakosok áttelepítése helyett.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Betegség állhat Merkel remegése mögött?

Betegség állhat Merkel remegése mögött?

A 64 éves német kancellár remegésének lehetséges okai mögött keringési zavarok állhatnak – állítják német orvosok.

Cserbenhagyás miatt is nyomoznak a Hableány ügyében

Cserbenhagyás miatt is nyomoznak a Hableány ügyében

Újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása ­miatt is nyomoz a május 29-én történt hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport.

Gulyás: Webernek nincs meg a többsége

Gulyás: Webernek nincs meg a többsége

Az EU következő öt évét elsősorban nem stratégiai dokumentumok határozzák majd meg, ezért különös súllyal esik latba, hogy ki lesz az Európai Bizottság elnöke – jelentette ki Gulyás Gergely.

Orbán: Magyarország erős és független

Orbán Viktor miniszterelnök a rendszerváltozás 30. évfordulója alkalmából tartott fogadást művészek, sportolók és hírességek számára.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

Ez várható ma.

Újabb rekord bizonyítja, hogy Trumpot imádják az amerikaiak

Újabb rekord bizonyítja, hogy Trumpot imádják az amerikaiak

Donald Trump kampányszámlájára egyetlen nap alatt csaknem 25 millió dollár érkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére