Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világ legnépszerûbb pszichológusa szerint heteroszexuális, kétszülõs családokra van szüksége a civilizációnknak

Nagy Gábor

2018.04.27. 16:48

A Kanadában élõ és ott is tanító klinikai pszichológus, Jordan Peterson neve a közép-európaiak számára kevésbé ismert, de itt, a 888.hu hasábjain már többször felbukkant a neve. Két nappal ezelõtti tweetje ismét egy hatalmas pofon azok számára, akik szerint a kétszülõs, heteroszexuális családmodellnek lehet valami életképes alternatívája a nagyvilágban.

Jordan Peterson szerdán 12 pontba szedte (Az élet 12 szabálya c. könyve alapján – a szerk.), mire volna szüksége a világnak. A balliberális körökben nemigen kedvelt klinikai pszichológus most sem kertelt, és a mainstream véleményklíma által sulykolt értéksemleges világgal szembemenve a hagyományos, keresztény értékekre is épülő családmodell mellett tette le a voksát. Mint az egyik sarkalatos pontban fogalmazott:

Egy stabil társadalom számára a sértetlen, heteroszexuális, kétszülős családok az alapjai.”

De érdemes megnézni az alábbi videót is, melyen Peterson a 21. századi konzervativizmus vélt és kívánt értékeiről, összefüggéseiről beszél. Különösképp az alábbi mondatra hívnánk fel a figyelmet:

„Nos, a fiúknak és a lányoknak is szükségük van a nemi szerepek modelljeire. Tudom, szörnyű dolog a mai világban ilyet mondani, de muszáj. Szinte biztos, hogy a sértetlen, kétszülős családok gyermekei jobban boldogulnak manapság az életben, mint a törött családoké, ami mindenki (a szülők és a gyermekek) számára katasztrófát jelent”.

Jordan Peterson pályája az utóbbi időszakban folyamatosan ível felfelé. YouTube-videóit hetente több százezren nézik, és – mint látjuk – rengetegen követik a Twitteren is. Elődadásaiban a cikkben említett családmodell fontossága mellett tűpontos kritikát fogalmaz meg a politikai korrektségről, a feminizmusról, a posztmodernitásról és a fehér emberek „privilégiumairól”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére