Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világ legnagyobb sóhivatala már megint Izrael-ellenes döntést hozott

888.hu

2017.07.07. 20:28

A világ legnagyobb és egyben a legdrágább sóhivatala védett övezetté nyilvánította az Izrael által "megszállt" Hebront.
NEW YORK, 16:28

A világ legnagyobb és egyben a legdrágább sóhivatala védett övezetté nyilvánította az Izrael által "megszállt" Hebront.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Világörökségi Bizottsága "védett övezetté" nyilvánította pénteki krakkói ülésén az Izrael által megszállt Ciszjordániában lévő Hebron óvárosát mint "kivételes értékű" helyet, és feltette a szervezet világörökségi listájára. A Palesztin Hatóság üdvözölte, Izrael szigorúan elítélte a döntést. A bizottság 12 tagja szavazott igennel, három nemmel, és hat tartózkodott a szavazáson.

Hebronban mintegy 200 ezer palesztin és néhány száz izraeli telepes él, utóbbiak egy katonailag védett enklávéban a mindkét vallás számára szent hely – egy barlangrendszer – tetején. A barlangrendszert a zsidók a Pátriárkák Sírjának, a muzulmánok pedig Ibrahim Mecsetjének nevezik.

A palesztinok szerint a helyet veszélyeztetik azok a vandál cselekmények, amelyeket palesztin ingatlanok ellen követnek el az óvárosban, és amelyeket ők a zsidó telepesek számlájára írnak. Az izraeli vezetők szerint az UNESCO döntése, amellyel iszlámnak minősítette a várost, tagadja a zsidók 4000 éves jelenlétét.

A bizottság döntése értelmében az UNESCO-nak minden évben ellenőriznie kell az ottani helyzetet. A Pátriárkák Sírjában van eltemetve a három egyistenhívő vallás atyja, Ábrahám (Ibrahim), az ő fia, Izsák, unokája, Jákob, és mindegyikük felesége, Sára, Rebekka és Lea.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére