Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világ legnagyobb képmutatása a davosi klímacsúcs

888.hu

2020.01.28. 19:40

Azok sipítoznak a leghangosabban a környezetszennyezés miatt, akik a leginkább tehetnek arról.

A múlt héten tartották a davosi gazdasági világcsúcsot, melynek címe a „Felelősség a fenntartható világért” volt. Ez azért is vicces, mert az emberek többsége magánrepülővel érkezett, ami az egyik lehető legkörnyezetszennyezőbb jármű a világon. Jelentések szerint megduplázódott a Davos felett szálló magánrepülőgépek napi forgalma. Szakértők szerint mintegy 1500 magánrepülést generált a svájci síparadicsomban rendezett konferencia, ami hozzávetőlegesen 18 millió kilogrammnyi szén-dioxiddal terhelte a környék levegőjét.

A V4NA azt írja, hogy a klímaváltozás felkent papja, Leonardo DiCaprio nemrég 13 ezer kilométert repült magángépével, hogy átvegyen egy környezetvédelmi díjat.

Több száz magánrepülő Zürichbe és Davosba érkezéséről számolt be a napokban a világsajtó, de a fotókon látható magángépek száma meg sem közelíti azt a repülőgép-forgalmat, amelyet a klímavédelem jegyében megrendezett davosi Világgazdasági Fórum résztvevői generáltak.

Fotó: AFP

A magánrepülő-járatok lefoglalásában segítő privatfly.com internetes portál szerint a világelit davosi tanácskozása idején a szokásos forgalomhoz képest 1500-zal több járat közlekedik Zürichből és Davosból, ami nagyjából duplája a mindennapokon megszokott forgalomnak

– közölték.

Míg egy kereskedelmi repülőjárat egy átlagos 3 órás út során a fedélzetén szállított utasokat számolva fejenként 118 kilogrammnyi szén-dioxidot bocsát ki a levegőbe, addig egy jelentősen alacsonyabb utasszámmal repülő magángépnél ez az arány fejenként eléri a 6030 kilogrammot ugyanilyen hosszúságú úton.

Ez azt jelenti, hogy ha a davosi Világgazdasági Fórum 3000 meghívottjának mindegyike „csupán” 3 órát repül magángépen a klímakonferenciára, akkor a környezetvédelem jegyében összesen több mint 18 millió kilogrammnyi szén-dioxiddal terhelik a Föld légkörét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére