Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Vatikán megijedt Trumptól

888.hu

2016.02.21. 10:30

Ferenc pápa is esendõ, legalábbis ez derült ki a Vatikán szóvivõjének nyilatkozatából, amelyben végeredményben bocsánatot kértek Donald Trumptól Ferenc korábbi nyilatkozata miatt.

Ferenc pápa csütörtök este kommentelte Trump falépítési terveit, vonta kétségbe kereszténységét, és nyilatkozatával bizony megingathatta volna szavazói belé vetett hitét, ha Trump nem lendül gyorsan védekezésbe. Azaz ellentámadásba. A republikánusok reménysége egyáltalán nem visszafogott válaszában arról is beszélt, feltételezi, hogy a mexikói kormány hangolta ellene a pápát, ezt pedig most a Vatikán szóvivője Federico Lombardi is alátámasztotta, aki a szentszék rádiójának nyilatkozva kért bocsánatot Trumptól.

Lombardi azt állítja, a pápa Trumpot elítélő nyilatkozata nem az elnökjelölt személye ellen irányult, hogy az másodkézből származó információkon, hallomásokon alapult és hogy Ferenc egyáltalán nem akar beleszólni abba, hogy az amerikaiak kit válasszanak elnöküknek. A vatikáni szóvivő szerint egyszerűen arról van szó, hogy a pápa csak elismételte, amit már korábban is: a migránsokkal szemben nem falakat kellene építeni hanem hidakat verni feléjük.

Trump a világért sem hagyta volna ki, hogy ezt a politikai győzelmet ne ünnepelje, magát pedig ne ünnepeltesse; dél-karolinai szimpatizánsainak a pódiumon már arról beszélt, hogy maga a pápa vonta vissza a csütörtöki nyilatkozatot, amelyet csak azért tett, mert a mexikóiak valahogy meggyőzték arról, hogy az illegális bevándorlás jó dolog. De ő, Trump, eltekint attól, hogy milyen szégyenteljes egy vallási vezetőtől, ha megkérdőjelezi egy a nyájába tartozó bárány hitét, és hajlandó bármikor leülni a pápával, hogy végre megismerje a mexikói határon tervezett fal történetének amerikai oldalát is.

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére