Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vallásszabadság védelmére szólított fel az olasz miniszterelnök

888.hu

2021.09.15. 22:00

Mario Draghi felszólalt a Bologna városában megrendezett G20 Vallásközi Fórumon, ahol a vallásszabadság védelméről és az afgán helyzetről is beszélt.

 

Maroio Draghi beszédében hosszasan értekezett a kialakult afgán helyzetről.

Az elmúlt napokban olyan felvételeket láthattunk, amelyek Afganisztán történetének legsötétebb éveire emlékeztet minket. Különösen aggasztó a nők helyzete, akik az elmúlt években visszanyerték az alapvető jogaikat, azonban a tálib hatalomátvétel után a sporttól is eltiltották őket, illetve nem képviseli őket senki a kormányzatban”

– mondta Draghi.

Draghi kiemelte, hogy mintegy 5 ezer afgán állampolgárnak segített az olasz állam elmenekülni a tálib hatalomátvétel után az iszlám szélsőségesek kezére került országból. A miniszterelnök itt kiemelte az Európai Unió hiányosságait azzal kapcsolatban, hogy évek óta nem sikerül közös megközelítést kialakítani a migráció kérdésében, és a már a kontinensre érkezett bevándorlók elhelyezésével kapcsolatban is folyamatosak a viták – írta meg a V4NA.

A miniszterelnök továbbá azt állította, hogy az integráció alapja a kultúrák és a civilizációk békés együttélésén alapul.

A béke és a tolerancia olyan egyetemes értékek, amelyek a kultúrákat és a vallásokat meghaladva, kiindulópontként szolgálnak korunk humanitárius és politikai válságainak kezeléséhez”.

Mario Draghi emellett határozottan kiállt a vallás- és véleményszabadság védelmének fontossága mellett. “Mindenkinek joga, hogy szabadon felvállalhassa a hitét nyilvánosan és szűkebb körben is, és minden embernek biztosítani kell, hogy üldöztetés, és megtorlás nélkül új vallást vehessen fel, vagy elhagyhassa a régi hitét. Szembe kell néznünk azokkal az elnyomó rendszerekkel, amelyek a vallás nevében akarnak megfosztani minket az értékeinktől. Számomra a vallás a szeretetet és annak védelmét jelenti, nem pedig a kibékíthetetlen ellenszenvet, háborúkat és terrort”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére