Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Trump-hatás: ötvenéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban

Békési Marcell

2019.12.06. 19:00

Az USA köröket ver a nyugat-európai országokra. A leglátványosabb javulás ráadásul a feketék körében tapasztalható: szinte sosem volt még ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta a körükben az elmúlt száz évben.

Úgy tűnik, Donald Trump protekcionista gazdaságpolitikája hozza a várt eredményt.

A 2016-os elnökválasztás után Trump olyan helyzetben vette át az országot, hogy egyre több kétkezi munkás vesztette el a munkáját a nagyvállalatok Mexikóba vagy Kínába költözése miatt.

A tendenciát viszont nagyon rövid időn belül megfordította az elnök, és ma már tömegével jönnek létre új munkahelyek az Egyesült Államokban.

3,5 százalékos munkanélküliségi rátához szintén hozzá kell tenni, hogy ennek mindössze 20 százaléka a hosszú távúnak számító munkanélküliség, vagyis a munkanélküliek négyötöde is három hónapon belül kap új állást.

A 300 milliós USA ráadásul úgy tudja folyamatosan csökkenteni az arányt, hogy az országot a nyugat-európai országokhoz hasonlóan súlyosan érinti a migráció kérdése – vagyis hogy tömegével érkeznek szakképzés nélkül emberek a harmadik világból a piacra – és

az ehhez hasonló országokban az EU-ban – például Franciaországban, Svédországban vagy akár Finnországban – 6-12% között mozog a munkanélküliségi ráta.

Tehát Donald Trump valamit nagyon jól csinál.

Az MTI jelentése szerint számokban ez a következőképp néz ki:

  • Novemberben a privátszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma 266 ezerrel, tíz hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a BLS közleménye szerint.
  • A munkanélküliség ráta 3,5 százalékra, ötvenéves mélypontra csökkent novemberben az előző havi 3,6 százalékról annak ellenére, hogy a piac változatlan munkanélküliségi rátát várt novemberre.
  • Az előző hónapban, októberben 156 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a piac novemberre 186 ezres növekedést várt. A foglalkoztatás növekedése az idén eddig havi 180 ezres átlagot ért el.
  • A legnagyobb növekedés az egészségügyi és technikai szolgáltatásokban volt novemberben, de a feldolgozóiparban is nőtt a foglalkoztatottak száma.
  • Az egészségügyben 45 ezer új munkahely létesült. Az ágazatban az elmúlt 12 hónapban 414 ezer munkahely jött létre.
  • A szakmai és technológiai szolgáltatásokban 31 ezer új munkahely létesült novemberben és 278 ezer 12 hónap alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Igen, ezt Katarina Barley az Európai Parlament egyik alelnöke mondta a német közszolgálati rádiónak.

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5-ön.

Közös nyilatkozatban reagált Lengyelország és Magyarország az EB jelentésére

A közlemény szerint a bizottság 2020-as jogállamisági jelentése komoly aggályokat vet fel annak koncepciójával, módszertanával, forrásaival és tartalmával kapcsolatban, ezért nem szolgálhat alapul a jogállamisággal kapcsolatos bármilyen további vitához az Európai Unióban.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

A nap amikor bejelentették, hogy hatalmas béremelésre számíthatnak az orvosok, amikor a szenátus másodszor is megszavazta, hogy Trianon napja legyen ünnep Romániában és amikor elkészült az Európai Bizottság valótlanságoktól hemzsegő jogállamisági jelentése.

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

A Ferencváros több mint 25 év után jutott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A klubcsapat ezért mindössze 15,25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ami 5,3 milliárd forintnak felel meg. 

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Sokadszor derült ki, hogy tagállamok sorsát, jövőjét meghatározó uniós értékítéletek, döntések civil szervezetek, NGO-k információira alapoznak. De mitől „civil” valami? Attól, hogy nem kormányzati? Attól még vannak a működésének finanszírozói, akiknek az érdekeit ki kell szolgálni. Ez most már mindig így lesz?! Európa jövőjét olyanok alakítják majd, akiket kormányokon felül álló üzleti befektetők fizetnek?!

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Érdekes...pedig az Európai Bizottság szerint problémák vannak hazánkban a jogállamisággal kapcsolatban. Most akkor hogy is van ez?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére