Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A transznemû tinédzserek öngyilkos hajlamúak

Csordás Bettina

2018.09.13. 14:43

Egy új kutatás szerint az elmúlt években a transznemû tinédzserek 51%-a kísérelt meg öngyilkosságot. Különösen magas szám született transzgender fiúknál (nõbõl lett férfi).

Az Arizonai Egyetem új tanulmánya kimutatta, hogy a nem bináris serdülők (tehát azok, akik nem tudják magukat a férfi és női nem egyikébe sem besorolni) 42 százaléka, és a tizenéves transznők több mint 30 százaléka kísérelt már meg öngyilkosságot.

A kutatás rávilágított, hogy összességében azon tinédzserek több mint 28 százaléka próbálta már kioltani a saját életét, akik megkérdőjelezik a nemi identitásukat, tehát nem tudnak azonosulni a születési nemükkel.

Az Egyesült Államokban az öngyilkosság a második leggyakoribb oka az elhalálozásnak a 10 és 34 év közötti tinédzserek és fiatal felnőttek körében.

A legfrissebb adatok szerint különösen veszélyeztetettek a 11 és 19 év közötti transzgender tinédzserek. A transzgender egyének sokkal nagyobb eséllyel kísérelnek meg öngyilkosságot, mint ciszgender embertársaik, azaz akiknek a nemi identitásuk megegyezik a születési nemükkel.

A kutatás vezetője, Russ Toomey, az Arizonai Egyetem professzora 202 transzgender tinédzsert vizsgált 2012 és 2015 között.

A professzor az adatok elemzését a több mint 120 ezer serdülőt vizsgáló, Profiles of Student Life: Attitudes and Behaviors nemzetközi kutatásra alapozta.

(Pinknews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére