Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A törökök szerint a német Mercedest gyártó cég, a Daimler is támogatja a terroristákat

Tóth Dalma

2017.07.20. 15:28

A török hatóságok átnyújtottak egy listát a német szövetségi rendõrségnek, ami a terrorizmust támogató német cégek és állampolgárok nevét tartalmazza - értesült a Die Zeit.
BERLIN, 15:28

A török hatóságok átnyújtottak egy listát a német szövetségi rendőrségnek, ami a terrorizmust támogató német cégek és állampolgárok nevét tartalmazza – értesült a Die Zeit.

A német hatóságok nevetségesnek nevezték a törökök által készített listát. A dokumentumon 68 név szerepel. A törökök által felsorolt cégek és személyek állítólag valamilyen kapcsolatban állnak Fethullah Gülennel, Erdogan ellenségével. Ankara szerint Gülen és hívei szervezték az egy évvel ezelőtti puccsot, amiben 250 civil vesztette életét. A Gülen-mozgalmat betiltották és terrorszervezetnek nyilvánították.

A listán szerepel többek között a Daimler járműgyártó vállalat, a BASF vegyipari cég, egy török gyorsétterem és egy élelmiszerüzlet.

A német hatóságok abszurdnak és nevetségesnek nevezték a törökök által készített listát. Berlin további információkat kért Ankarától az üggyel kapcsolatosan, de még nem kaptak választ – írja a Deutsche Welle.

A török elnök korábban szintén a Die Zeit hasábjain fejtette ki, hogy sérelmezi, hogy a németek még nem küldték vissza Törökországba Fehullah Gülen támogatóit. Hozzátette, hogy mindaddig a terroristák védelmezőjeként tekint a németekre, ameddig nem adják ki Ankarának a Gülen-szimpatizánsokat.

Németország és Törökország között március óta feszült a viszony, mivel Merkelék nem engedték meg Erdoganéknak, hogy kampánygyűléseket tartsanak a török alkotmánymódosítás népszerűsítése kapcsán. Mivel Hollandia sem engedélyezte a török kampányt, Erdogan náci nemzetnek nevezte őket, Európát pedig a fasiszta és kegyetlen jelzőkkel illette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére