Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A török erők elfogták az Iszlám Állam néhai vezetőjének testvérét

Sümeghi Lóránt

2019.11.05. 13:38

Egy török vezető tisztségviselő közlése szerint hétfőn Szíria északnyugati részén elfogták az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet néhai vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi nővérét.

A 65 éves asszony „egy valóságos hírszerzési aranybánya” – mondta a török illetékes, aki neve és rangja elhallgatását kérte az AP amerikai hírügynökségtől. Elmondása szerint a nő egy lakókocsiban volt férjével, menyével és öt gyermekével, amikor hétfőn este rajtuk ütöttek az Aleppó tartományi Azaz városa mellett. A család nagykorú tagjainak kihallgatása megkezdődött – tette hozzá.

Trump hivatalosan is bejelentette az Iszlám Állam vezetőjének megölését

Abu Bakr al-Bagdadi halott. Úgy halt meg, mint egy kutya, egy gyáva ember, aki menekülés közben egy alagútban felrobbantotta magát és megölt három gyermeket is – hangoztatta az amerikai elnök. A terrorvezér likvidálását Trump az amerikai kormányzat első számú nemzetbiztonsági céljának nevezte. Donald Trump leszögezte: az amerikai katonák nagyszerű munkát végeztek, egyetlen amerikai sem sebesült [...]

Mint ismert, a térség török igazgatás alatt áll, amióta a török haderő 2016-tól katonai beavatkozást kezdett Szíriában, hogy kiszorítsa onnan az Iszlám Állam fegyvereseit és a kurd milíciákat. Korábban megírtuk, Donald Trump amerikai elnök egy hete vasárnap jelentette be: kommandós akciót hajtottak végre amerikai katonák Szíria északnyugati részén, hogy megöljék Bagdadit, aki azonban felrobbantotta magát menekülés közben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére