Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A texasi apokalipszis elmarad, de így is nagy pusztítást hagyott hátra a Harvey

888.hu

2017.08.26. 16:28

Erejét vesztette az egyesült államokbeli Texasra lecsapó Harvey hurrikán, amelynek erõsségét az öt fokozatú skálán a korábbi négyesrõl elõbb hármasra, majd egyesre minõsítette szombaton az országos hurrikánközpont.
TEXAS, 16:28

Erejét vesztette az egyesült államokbeli Texasra lecsapó Harvey hurrikán, amelynek erősségét az öt fokozatú skálán a korábbi négyesről előbb hármasra, majd egyesre minősítette szombaton az országos hurrikánközpont.

A hatóság szerint várhatóan tovább csökken az állam délkeleti része felé haladó trópusi vihar ereje, bár a széllökések így is elérhetik majd az óránkénti 140 kilométeres sebességet. A Harvey emellett máris közel 230 milliméter csapadékot zúdított a dél-texasi Victoria városra – írja az MTI.

A nagy mennyiségű csapadék következtében a texasi partvidék vizein akár négyméteres szintemelkedés is várható a jövő hét közepéig. Az árvizek mellett a tomboló szél a tornádókéhoz hasonló károkat okozhat.

Texas partvidékén – a Mexikói-öböl mentén – fogyasztók százezrei maradtak áram nélkül szombatra virradóra. A Houston Chronicle című helyi lap azt írta, hogy Rockport városban épületek rongálódtak meg, többek között egy iskola teteje. Több épület rogyott az emberekre.

A helyi önkormányzat egy tisztviselője arról számolt be, hogy a megrongálódott tetők, a kidőlő fák kárt okoztak a járművekben, tíz ember pedig megsérült.

Donald Trump amerikai elnök péntek este az érkező hurrikán miatt katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította a texasi partvidéket. A Harvey helyi idő szerint péntek este 10 óra után ért partot négyes erősséggel Rockportnál, Corpus Christi városától északkeletre, óránkénti 240-250 km/órás széllel és óriási esőzésekkel. Sokan Texas belső vidékein kerestek menedéket a trópusi vihar elől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére