Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tervezettnél korábban vonulnának ki a németek Afganisztánból

888.hu, MTI

2021.04.22. 08:30

A német hadsereg a tervezettnél korábban vonná ki katonáit Afganisztánból – tájékoztatta szerdán a parlamentet a német védelmi minisztérium.

A DPA német hírügynökség értesülése szerint már folynak az egyeztetések a NATO-partnerekkel arról, hogy az 1100 német katonát már július 4-ére kivonnák.
A gyakorlatilag két hónappal előrehozott időpont miatt szűk keresztmetszetek adódhatnak a hadianyag visszaszállításában, amelyet szükség esetén hátra kellene hagyni.

Az elfogadott cél a rendezett kivonulás”

– mondta Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter.

A rendezett kivonuláshoz, a művelet minden gyorsasága ellenére, szükség van egy bizonyos időre”

– tette hozzá.

A tárcavezető korábban augusztus közepét jelölte meg határidőként.

Most kifejtette: a kivonulási határidő előbbre hozásának indoklása abban az elképzelésben rejlik, hogy ha minél rövidebb ideig maradnak Afganisztánban, annál kisebb lesz a tálibok által jelentett esetleges fenyegetés.
Az Egyesült Államok, amely a tízezer fős NATO-kontingens legnagyobb részét adja, szeptember 11-ére, az al-Kaida terrortámadásainak 20. évfordulójára tűzte ki a kivonulás időpontját.
A német védelmi minisztérium szóvivője a DPA-nak elmondta, hogy az érintett országok jelenleg vizsgálják a körülmények jelentette kihívásokat és a lehetséges következményeket. Hozzátette, hogy július 4-ét tekintik a végleges kivonulási határidőnek. Az ügyben a végső döntést a NATO hozza meg.
Hivatkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kijelentésére, miszerint a kivonás május 1-jén kezdődik, és „néhány hónapon belül” befejeződik.

Korábbi tervek szerint a felszerelések egy részét Afganisztánban hagynák, a biztonsági kockázatnak tekintett eszközöket pedig megsemmisítenék.

Az afgán elnöki palota szóvivője kijelentette, hogy a kabuli kormány tiszteletben tartja a kivonulásról szóló döntést. Mint mondta, Kabul minden kivonulási döntésről tudomást szerzett, és mindenben együttműködik – írja az MTI.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére